search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Daily Mail: Η ανακαίνιση στο Τατόι ύψους 14 εκατ. ευρώ στο «μενού» της συνάντησης Καρόλου – Μητσοτάκη

29.11.2022 15:40
karolos_new

Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ, συζητήθηκε και η ανακαίνιση στο Τατόι ύψους 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Να σημειωθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε το Τατόι, όπου είναι θαμμένος ο παππούς του, πέρυσι στο πλαίσιο της 200ής επετείου του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας το 1821. Το Prince’s Trust, μια οργάνωση του Καρόλου, παρέχει σταθερά συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού, σημειώνει η Daily Mail.

Ένας εκπρόσωπος του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ είπε ότι τα σχέδια θα βασιστούν στην ανακαίνιση του οίκου Dumfries στο Ayrshire, ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών, υπό την ηγεσία του βασιλιά Καρόλου.

«Θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής», είπε αρμόδια πηγή σύμφωνα με τη Mirror.

Μάλιστα, ο Κάρολος παραχώρησε συνέντευξη στους δημιουργούς της εκπομπής A Royal Grand Design, η οποία θα προβληθεί την Τετάρτη το βράδυ στο ITV και παρακολουθεί την ανακαίνιση του κτήματος στο Ayrshire. Ο Κάρολος δήλωσε στην εκπομπή ότι το Dumfries House, το οποίο παραλίγο να τον χρεοκοπήσει ως πρίγκιπα της Ουαλίας, ήταν «ένα τρομερό ρίσκο», αλλά άξιζε τον κόπο.

«Ήξερα ότι επρόκειτο για μια υποβαθμισμένη περιοχή. Ήθελα να τη χρησιμοποιήσω ως ένα σωστό παράδειγμα αυτού που πάντα πίστευα, της αποκατάστασης με γνώμονα την πολιτιστική κληρονομιά», πρόσθεσε ο Κάρολος.

Παράλληλα, το δημοσίευμα της Daily Mail επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει πως ο Βασιλιάς Κάρολος θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι ο Βρετανός μονάρχης για πρώτη φορά είπε πως «νομίζω ότι αλλάζει το κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο», για το θέμα.

«Έχουμε μια καλή προσωπική σχέση», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως ελπίζει στη βοήθεια του βασιλιά Κάρολου για την επιστροφή των Γλυπτών στον Παρθενώνα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης – Να ορίσει ημερομηνία εκλογών

Πλεύρης: Από 1η Ιανουαρίου επιστρέφουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (video)

Πανελλαδικές 2023: Από σήμερα οι αιτήσεις των υποψηφίων – Πώς υποβάλλονται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59