search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Πλεύρης: Από 1η Ιανουαρίου επιστρέφουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (video)

29.11.2022 10:01
plevris_new

Στις θέσεις τους επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά την απόφαση του ΣτΕ και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης αυτό θα γίνει από 1η Ιανουαρίου του 2023.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Mega, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο:

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Σημειώνεται πως το υπουργείο έχει ήδη καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τι είπε για την κατάληψη του ΕΣΥ

Το πρωί της Τρίτης, γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δημιουργεί γιατρούς και ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Για την συμβολική κατάληψη και την αντίδραση των υγειονομικών μίλησε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες» και τόνισε πως τα νοσοκομεία ανήκουν σε όλους.

«Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Βρισκόμασταν σε μία συνεννόηση να αποκλιμακωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν. Λένε ότι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα νοσοκομεία δεν ανήκουν σε συνδικαλιστές, ανήκουν σε όλο τον λαό».

«Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο και να βρίσκει γιατρούς. Δεν θα τους ρωτήσει εάν είναι επικουρικός ή με μπλοκάκι. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, βγαίνουν προκηρύξεις και είναι άγονες», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Στο Βουκουρέστι o Δένδιας για τη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Οι πιθανές ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες – Ποια θέματα θα καθορίσουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού

Ανδρουλάκης: «Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δοκιμάζονται – Να δώσουμε ξανά σιγουριά στην κοινωνία ότι κανείς δεν μένει πίσω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:25