search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:10
MENU CLOSE

Το απίστευτο ταξίδι τριών μεταναστών από τη Νιγηρία στα Κανάρια πάνω στο πηδάλιο τάνκερ (Photo)

29.11.2022 11:28
metanastes_tanker

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική ακτοφυλακή και δείχνει τρεις μετανάστες που είναι γαντζωμένοι στο πηδάλιο ενός τάνκερ, όπου σκαρφάλωσαν για να ταξιδέψουν από τις ακτές της Νιγηρίας μέχρι τα Κανάρια Νησιά για να ζητήσουν άσυλο.

Οι μετανάστες διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή μόλις έφτασε το πλοίο στο λιμάνι Λας Πάλμας, το περασμένο 24ωρο, αφού είχαν κάνει ένα ταξίδι 11 ημερών, γαντζωμένοι στο πηδάλιο, λίγο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η φωτογραφία ανέβηκε στον λογαριασμό της ακτοφυλακής στο Twitter.

Το υπό σημαία Μάλτας τάνκερ Alithini II, που μεταφέρει πετρέλαιο και χημικά, κατέπλευσε στο λιμάνι Λας Πάλμας στο Γκραν Κανάρια το απόγευμα της Δευτέρας ύστερα από 11ήμερο ταξίδι από το Λάγος της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic, που καταγράφει την κίνηση των πλοίων στις θάλασσες.

Με τον κατάπλου εντοπίστηκαν οι τρεις μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας αντιμετωπίζοντας προβλήματα λόγω υποθερμίας και αφυδάτωσης, όπως ανέφερε η ισπανική ακτοφυλακή στο Twitter.

Ο Τσέμα Σαντάνα, δημοσιογράφος και σύμβουλος της τοπικής κυβέρνησης στα Κανάρια Νησιά έγραψε ότι «δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία φορά. Οι λαθρεπιβάτες δεν έχουν πάντα την ίδια τύχη».

Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά έχουν αυξηθεί δραματικά μετά το 2019, όταν έγιναν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στους θαλάσσιους δρόμους της Μεσογείου.

Τον Οκτώβριο του 2020 είχαν εντοπιστεί τέσσερις λαθρεπιβάτες γαντζωμένοι στο πηδάλιο ενός άλλου τάνκερ που είχε αποπλεύσει από το Λάγος και ταξίδευαν δέκα ημέρες μέχρι να καταπλεύσει το σκάφος στο Λας Πάλμας.

Στοιχεία των ισπανικών αρχών δείχνουν ότι οι αφίξεις μεταναστών από την Αφρική στο αρχιπέλαγος των Καναρίων έχουν αυξηθεί κατά 51% στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το τάνκερ ALITHINI II ναυπηγήθηκε το 2008 και πλέει υπό σημαία Μάλτας.

Έχει δυνατότητα μεταφοράς πετρελαίου και χημικών. Το σκάφος έχει μήκος 183 μέτρα και πλάτος 32,23 μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα: Η Κίνα απώθησε καταδρομικό των ΗΠΑ

Δυτική όχθη: Ακόμη τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά

Tρόμος στο Ντουμπάι: Καρχαρίας παραμόνευε στα ρηχά τους αμέριμνους κολυμβητές (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:10