search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:49
MENU CLOSE

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Σε 40χρονη μητέρα θα χτυπά η καρδιά της Έμμας (videos)

29.11.2022 16:47
emma_troxaio2

Ζωή σε δύο ασθενείς σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο δίνει με τον θάνατο της η 21χρονη Έμμα, που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καρδιά της Έμμας θα μεταμοσχευτεί σε μία 40χρονη μητέρα ενός παιδιού που ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης. Το ήπαρ της 21χρονης θα λάβει ένας άνδρας που για αρκετό καιρό βρισκόταν στη λίστα του Ιπποκρατείου. Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν, αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το πρωί η λήψη των οργάνων της άτυχης 21χρονης.

Οι κερατοειδείς χιτώνες θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, για να εξεταστεί σε ποιους θα μεταμοσχευτούν. Επίσης, στους νεφρούς γίνονται τεστ για να βρεθούν συμβατοί λήπτες. Αντίθετα οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Στα δικαστήρια οι γονείς της 21χρονης

Την ίδια ώρα, οι γονείς της άτυχης Έμμας βρέθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής και να παραλάβουν αντίγραφα της δικογραφίας.

Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος του γονιών της, Νίκος Ρουσόπουλος, είπε πως ο κατηγορούμενος με το υπόμνημά του «προκαλεί» και δεν απαλύνει καθόλου τον πόνο των γονιών.

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Θα δώσει ζωή», είπε η μητέρα της φοιτήτριας, επαναλαμβάνοντας πως η 21χρονη είχε δηλώσει αυτή την επιθυμία της (δωρεά οργάνων) σε ανύποπτο χρόνο.

Η 21χρονη είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας και είχε μαζί της μεγάλο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, μέσα στην τσάντα της υπήρχε ένα πορτοφόλι με περίπου 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την παράσυρση το συγκεκριμένο πορτοφόλι δεν βρέθηκε ποτέ και οι γονείς της έχουν αναφέρει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές. «Έχει καταγράφει το συγκεκριμένο περιστατικό στην δικογραφία και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Η υπόθεση αυτή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις και να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες διευκρινίσεις Λούλη για τη δωρεά και το 1 εκατ. ευρώ

Φωτιά τώρα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (Video)

Κορωνοϊός: 43.914 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – 118 θάνατοι και 93 διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:48