search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:54
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Με ανατροπή στους «16» η Ιαπωνία – Εκτός η Γερμανία (Videos)

01.12.2022 23:29
moundial iaponia niki- new

Τεράστια πρόκριση και, μάλιστα, ως πρώτη του 5ου ομίλου στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (1/12) η Ιαπωνία, μετά τη μεγάλη ανατροπή και νίκη επί της Ισπανίας με 2-1 στο «Καλίφα Ιντερνάσιοναλ» της Ντόχα. Οι Ίβηρες «σώθηκαν» και συνεχίζουν στη διοργάνωση… ελέω Γερμανίας, η οποία την ίδια ώρα νικούσε με 4-2 την Κόστα Ρίκα.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την «φούρια ρόχα» στη 2η θέση του γκρουπ, κάτι που σημαίνει ότι στα νοκ άουτ θα παίξουν με το Μαρόκο (6/12), που πήρε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο. Οι Ασιάτες θα βρουν απέναντί τους στην επόμενη φάση την Κροατία (2η του 6ου γκρουπ)την ερχόμενη Δευτέρα (5/12).

Το σοβαρό λάθος του Μπουσκέτς στο 8ο λεπτό λίγο έλλειψε να στοιχίσει στην Ισπανία, ωστόσο, το σουτ του Ότι από πλάγια θέση στη μεγάλη περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιμόν.

Στην πρώτη της οργανωμένη επιθετική προσπάθεια στο ματς η Ισπανία πήρε το προβάδισμα με το τρίτο γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο στράικερ της Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Αθπιλικουέτα σηκώθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Γκόντα (1-0).

Με το γκολ αυτό ο 30χρονος επιθετικός έφτασε τα 30 σε 60 συμμετοχές με την «φούρια ρόχα», όντας ο 5ος σκόρερ στην Ιστορία της Εθνικής Ισπανίας, πίσω από τους Νταβίντ Βίγια (59), Ραούλ (44), Φερνάντο Τόρες (38) κιαι Νταβίντ Σίλβα (35). Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Ισπανός που βρίσκει δίχτυα στα τρία πρώτα ματς τελικής φάσης Μουντιάλ, μετά τον Τέλμο Θάρα (Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950).

Μετά το γκολ του Μοράτα δεν σημειώθηκε κάποια κλασική ευκαιρία στο ματς. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, πάντως, είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, δεν επέτρεψε στους Ασιάτες να την απειλήσουν ιδιαίτερα.

Γερμανία: Νίκησε την Κόστα Ρίκα, αλλά αποκλείστηκε

Η Γερμανία έκανε το καθήκον της, νίκησε με 4-2 την Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 5ο όμιλο αλλά υπολόγιζε χωρίς την… Ιαπωνία, που νικώντας με 2-1 την Ισπανία στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ περάτωσε τις υποχρεώσεις της ως πρώτη.

Δεύτεροι στον όμιλο τερμάτισαν οι Ίβηρες στην ισοβαθμία (4 βαθμούς) με τους Γερμανούς, καθώς ήταν (πολύ) καλύτεροι στη διαφορά τερμάτων χάρις στο «τερατώδες» 7-0 επί της Κόστα Ρίκα, στην πρεμιέρα.

Στους «16» οι Ιάπωνες θα αντιμετωπίσουν την Κροατία και οι Ισπανοί το Μαρόκο, για μια θέση στα προημιτελικά του Κατάρ 2022, ενώ οι Γερμανοί θα πάρουν αύριο την πτήση για το Βερολίνο, μένοντας εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, μετά τη Ρωσία το 2018.

Με την Γαλλίδα ρέφερι Στεφανί Φραπάρ να γράφει Ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε αγώνα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου 92 χρόνια και 942 αγώνες μετά το πρώτο Μουντιάλ, οι Γερμανοί προσπάθησαν εξαρχής να «πιάσουν από το λαιμό» τους Κοσταρικανούς στο «Αλ Μπαΐτ» της Αλ Κορ, πιέζοντας ασφυκτικά.

Διαβάστε επίσης:

Μάικ Τάισον: Θα προστατεύσει τον Μέσι σε περίπτωση που ο Κανέλο κάνει πράξη τις απειλές του

Μουντιάλ 2022: Το απίθανο Μαρόκο κέρδισε τον Καναδά με 2-1 και πέρασε ως πρώτο στους «16» (Videos)

Μουντιάλ 2022: Αποκλεισμός για το Βέλγιο – Έμεινε στο 0-0 με την Κροατία και αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50