search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης (Photos/Video)

06.12.2022 20:40
thessal epeisodia

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία μνήμης για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Διαδηλωτές μετά την ολοκλήρωση της πορείας, εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Νωρίτερα, άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες σε πολλά καταστήματα που βρίσκονται στην Τσιμισκή.

Στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά.

Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος. Έχουν προκληθεί ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού (αύρα) της Αστυνομίας επίσης συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης.

H πορεία είχε μαζική συμμετοχή και ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα από την Καμάρα, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές, αρχικά κινήθηκαν με κατεύθυνση την οδό Εθνικής Άμυνας, Tσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και επέστρεψαν στην Εγνατία. Λίγο μετά τις 8 επέστρεψαν στην Καμάρα και ανέβηκαν προς τη Ροτόντα.

Σύμφωνα με το GrTimes, μετά το τέλος της πορείας, άτομα που μετείχαν στην πορεία ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Σε προσαγωγές τουλάχιστον 16 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην πόλη υπάρχει τεταμένο κλίμα μετά και τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι 16χρονος Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Η αγκαλιά του παίκτη του μπάσκετ Νίκου Παππά στη Μάγδα Φύσσα (Video)

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στα Τρίκαλα – Μόλις στα 8,8 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Επεισόδια στις συγκεντρώσεις των Ρομά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05