search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Επεισόδια στις συγκεντρώσεις των Ρομά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

06.12.2022 18:36
roma-ethniki-odos-1-new

Επεισόδια ξέσπασαν σε Μέγαρα και Ζευγολατιό, όπου Ρομά έχουν κλείσει σημεία στην Αθηνών – Κορίνθου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, στα Μέγαρα, ενώ έκλεισε για μισή ώρα και η νέα εθνική οδός.

Οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες, έχουν ανάψει φωτιές ενώ στο σημείο σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου έκλεισε και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Ζευγολατιού ενώ στο ύψος των Μεγάρων μόνο στο ρεύμα προς Κόρινθο κοντά στην Πάχη. Νωρίτερα, υπήρξε ένταση με πετροπόλεμο και μολότοφ στην λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, από ομάδες Ρομά που πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον 16χρονο τον οποίο πυροβόλησε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 16.50 ομάδα Ρομά έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο 40,5 χιλιόμετρο στα Μέγαρα, ενώ άλλα άτομα έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό, στο 42ο χιλιόμετρο προς Κόρινθο και στο 39,5 προς Αθήνα. Στις 17.25 αποχώρησαν οι συγκεντρωθέντες στη νέα εθνική οδό και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αλλά παραμένουν στην παλαιά εθνική οδό.

Λίγο πριν τις 18.00, μία άλλη ομάδα Ρομά έκλεισε την λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και σύμφωνα με την Αστυνομία πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα και βόμβες μολότοφ σε Ομάδα ΟΠΚΕ της ΕΛΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση καθώς οι Ρομά αποχώρησαν περίπου 10 λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σπεύδουν δυνάμεις της ΕΚΑΜ στο ύψος των Μεγάρων. Η Ολυμπία Οδός, μετά από εντολή της Τροχαίας, έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας.

Εντωμεταξύ, επίθεση με πέτρες δέχθηκε ένα ασθενοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ζευγολατιού, την ώρα που μετέφερε έναν διασωληνωμένο από την Πάτρα σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με το korinthostv.

Ένταση επικράτησε και επί της οδού Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης που κατέγραψαν άνδρες των ΜΑΤ να επιτίθενται στον πατέρα του 16χρονου, την ώρα που ο γιος του δίνει μάχη για τη ζωή του.

Νωρίτερα οι Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου και τους πέταξαν στο ρεύμα της καθόδου προς Αθήνα. 

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στο δημοτικό σχολείο (Photos/ Video)

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου λόγω συγκέντρωσης Ρομά σε Μέγαρα και Ζευγολατιό

Κορωνοϊός: 154 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15