search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:28
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από τον οικισμό «Αγία Σοφία» – Χρήση χημικών και κρότου λάμψης (videos)

06.12.2022 16:19
thessaloniki-roma-astynomia_new2
credit: thesstoday.gr

Νέα επεισόδια μεταξύ Ρομά και δυνάμεων των ΜΑΤ ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πόντου, έξω από τον οικισμό «Αγία Σοφία».

Όπως αναφέρει το thestival.gr, περίπου 100 Ρομά που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έχουν ανάψει φωτιές επί της οδού Πόντου, έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ επίσης καίνε μεγάλο όγκο πλαστικών. Επίσης, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων.

Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στέλνει στο σημείο δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Επεισόδια και έξω από τα δικαστήρια

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι συγγενείς του 16χρονου, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά πέταξαν αντικείμενα και ξύλα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες με την σειρά τους απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 154 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Κίνηση στους δρόμους: Στα «κόκκινα» η άνοδος του Κηφισού

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:21