search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Απολογία Ράμα σε Μητσοτάκη για τα περί «εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα»

06.12.2022 21:40
RAMA-MITSOTAKIS-1-NEW

«Λυπάμαι για τις δηλώσεις, δεν αφορούν το σήμερα» είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του στο Euractiv, στις οποίες είχε πει ότι η χώρα μας «εξαπάτησε για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός για τις δηλώσεις που έγιναν αναφορικά με την Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση του με τον αλβανό πρωθυπουργό, στα Τίρανα, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Αλβανία για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης.

Για τη αναβληθείσα επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ο κ. Ράμα είπε «ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθείτε την ελληνική μειονότητα σε επόμενο χρόνο. Υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί. Όταν τους είπα (σ.σ. στους Έλληνες ομογενείς) τι θέλετε να κάνουμε για εσάς μας είπαν: “αυτό και αυτό ή αλλιώς φέρτε μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη”. Έτσι θα γλιτώσουμε εμείς και χρήματα από τον προϋπολογισμό μας».

«Λυπάμαι που οι καιρικές συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να πάω αύριο στην ελληνική μειονότητα αλλά ίσως πάμε μαζί», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ τόνισε ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

Υπενθυμίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euractiv, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια, εξαπέλυσε σοβαρές βολές κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ευθέως ότι «η Ελλάδα εξαπάτησε πολύ για να μπει στην ΕΕ», κάτι που όπως είπε δεν πρόκειται να κάνει η χώρα του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ράμα είπε ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τα “μαθήματά μας”, καθώς δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις σωστά το διαγώνισμα αυτό».

Στο αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο Ράμα υποστήριξε ευθέως ότι η Ελλάδα εξαπάτησε για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα», είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η μικρομεσαία επιχείρηση βουλιάζει, ο δανειολήπτης χάνει το σπίτι του και οι τράπεζες έχουν κέρδη 1 δισ. η κάθε μία

Οικονόμου: Πολιτικά απελπισμένος ο Τσίπρας – Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος των Πάτσηδων να μην κάνει υποδείξεις

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24