search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:19
MENU CLOSE

Βρετανία: Είδος πολυτελείας τα αυγά, οι τομάτες και τα αγγούρια

06.12.2022 18:21
avga987- new

Την μέρα που κάποιος πέταξε αυγό κατά του βασιλιά Καρόλου, η εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών της Βρετανίας, προειδοποίησε ότι τα αυγά σύντομα θα είναι είδος … πολυτελείας στη χώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Ένωσης Αγροτών της Βρετανίας λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους ορισμένων καλλιεργειών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, θα μειωθεί η παραγωγή βασικών αγαθών όπως οι τομάτες, τα αγγούρια, τα αχλάδια και «η αρχή θα γίνει» με τα αυγά.

Η Βρετανία διολισθαίνει προς μία κρίση διατροφικής επάρκειας, δήλωσε η Μινέτ Μπάτερς, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα υποστήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, που εκτός από το ενεργειακό κόστος πλήττεται από την αύξηση των τιμών των λιπασμάτων και των ζωοτροφών.

«Οι καταναλωτές σε όλη τη χώρα εδώ και δεκαετίες έχουν εξασφαλισμένη επάρκεια υψηλής ποιότητας και λογικού κόστους προϊόντων, που παράγονται με υψηλότατα στάνταρντς για τα ζώα, το περιβάλλον και την ασφάλεια των τροφίμων», είπε η Μινέτ Μπάτερς στο BBC. «Ωστόσο το βρετανικό φαγητό κινδυνεύει… σε μία περίοδο που απειλείται η σταθερότητα στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, η διατροφική ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια», πρόσθεσε.

«Φοβάμαι ότι η χώρα διολισθαίνει σε περαιτέρω κρίση διατροφικού εφοδιασμού, με το μέλλον του εφοδιασμού της αγοράς με  βρετανικά φρούτα και λαχανικά να κινδυνεύει», επισήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών.

Ήδη στην βρετανική αγορά έχουν παρουσιαστεί ελλείψεις αυγών, κάτι που «είναι μόλις η αρχή», όπως είπε η κυρία Μπάτερς. Κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετς έχουν επιβάλει περιορισμούς στην αγορά αυγών για να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα.

«Είδαμε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς με αυγά έχει κλονιστεί υπό την πίεση που προκαλούν τα προβλήματα και φοβάμαι ότι η χώρα διολισθαίνει σε πιο σοβαρή κρίση εφοδιασμού με τρόφιμα. Η κυβέρνηση χρειάζεται να δράσει άμεσα, αν το κάνει αύριο θα είναι ήδη αργά», είπε η Μινέτ Μπατερς.

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίθεση με αυγά στον βασιλιά Κάρολο (Videos)

Χάος στο τουρκικό κοινοβούλιο – Στα χέρια ήρθαν βουλευτές, «άνοιξαν» κεφάλια (Video)

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Θα επιστραφούν επιτέλους στην Αθήνα;» – Κυρίαρχο θέμα στα γαλλικά ΜΜΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:18