search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:25
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Έχασε για λίγο τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – Ποιος τον «εκθρόνισε» και πώς ξαναπήρε τα ηνία

07.12.2022 18:23
arnault

Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla Inc, έχασε για πολύ λίγο τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, καθώς φαίνεται ότι του στοίχισε πολύ ακριβά η πώληση μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο άτυπος “τίτλος” πέρασε για λίγα μόνο λεπτά στον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό (και την οικογένειά του), τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Πέρσι ο Αρνό βρισκόταν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας του Forbes, πίσω από τον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος.

Ο Έλον Μασκ ξαναπήρε πίσω τον «τίτλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού τον έχασε μόνο για λίγα λεπτά εξαιτίας της απότομης πτώσης της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πρόεδρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH κράτησε για λίγο τον τίτλο αλλά ξαναέπεσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας προσωπική περιουσία 185,3 δισεκ. δολαρίων.

Η μετοχή της Tesla, η οποία έχει απολέσει πάνω από το 47% της αξίας της αφότου ο Μασκ προχώρησε στην εξαγορά του Twitter, υποχωρεί σήμερα κατά 2,7%. Η περιουσία του Μασκ έχει μειωθεί κατά περίπου 70 δισεκ. δολάρια αφότου πρότεινε να αγοράσει το Twitter, τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητα – αντίκες: Κάποτε κυριαρχούσαν στους δρόμους, τώρα περιμένουν αγοραστή (Video)

Ιρλανδία: Σοκάρει η ιστορία 5χρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο – «Μαμά νιώθω ότι πεθαίνω»

Ζελένσκι: «Πρόσωπο της χρονιάς» για το περιοδικό Time

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:22