search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:01
MENU CLOSE

Τσίπρας στην ΑΔΑΕ: Ζήτησε πρόσβαση σε όλες τις διατάξεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, δικαστές και αξιωματικούς (videos)

07.12.2022 12:03
tsipras_adae0712_new

Πρόσβαση στις εισαγγελικές διατάξεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα που έχουν κοινοποιηθεί στην ΑΔΑΕ και αφορούν εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, αρχηγούς των ΕΔ, κ.λπ. ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, δια ζώσης και με γραπτή επιστολή του, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Εξερχόμενος της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ζητά την συγκεκριμένη ενημέρωση όπως ο νόμος ορίζει με την ιδιότητά του ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας επίσης ότι «το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος.

Ήρθα σήμερα στην ΑΔΑΕ – Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και ζήτησα από τον Πρόεδρο της Αρχής, όπως ο νόμος ορίζει, να έχω πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία.

Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσω δε μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε». 

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αντιλαμβανόμενος τη δυσχέρεια διαχείρισης του όγκου των εισαγγελικών διατάξεων, αιτούμαι όπως με ενημερώσετε λεπτομερώς για το περιεχόμενο ειδικά των εισαγγελικών διατάξεων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών που έχουν κοινοποιηθεί στην Αρχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες το χρονικό διάστημα μεταξύ  Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα και ενδεχομένως αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, δηλ. εν ενεργεία βουλευτές, ευρωβουλευτές και μέλη της κυβέρνησης, καθώς και  δημοσιογράφους, δικαστικούς λειτουργούς και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση και επικουρικώς, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτός ο ως άνω διαχωρισμός των εισαγγελικών διατάξεων, όπως προβείτε στη χορήγηση του συνόλου των εγγράφων της ως άνω χρονικής περιόδου»

Αναλυτικά η επιστολή:

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Επιστρέφονται αναδρομικά τα πρόστιμα στους άνω τον 60 που δεν είχαν εμβολιαστεί (video)

Ο Μητσοτάκης, η Αλβανία και η… μη συγγνώμη του Ράμα

Διάχυτη η αγωνία των κυβερνητικών στελεχών για την ομιλία Σαμαρά – Τι φοβούνται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06