search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Τσίπρας: Νέα παρέμβαση με επίσκεψη στην ΑΔΑΕ

07.12.2022 09:45
tsipras_new

Την ΑΔΑΕ επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, δύο μέρες μετά την επίσκεψη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και μία μέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις του επιχειρεί να φωτίσει και να αναδείξει τις κατευθύνσεις εκείνες προς τι οποίες η Δικαιοσύνη οφείλει να ερευνήσει για να αναζητήσει ενόχους και στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, να επισημάνει εν ολίγοις τι μπορεί  να γίνει αλλά δεν γίνεται.

Χθες, κατά την διακαναλική συνέντευξή του σε τρία τοπικά κανάλια της Δυτικής Μακεδονίας, έδειξε εκ νέου τις πηγές για αναζήτηση στοιχείων δηλαδή τους εισαγγελείς που υπέγραφαν τις εντολές παρακολουθήσεων, την ΑΔΑΕ και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Υπάρχουν» τόνισε «διατάξεις που υπογράφουν εισαγγελείς και που πηγαίνουν στην ΑΔΑΕ, υπάρχουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που υποχρεούνται να τηρούν αρχείο σε βάθος διετίας τουλάχιστον απ’ όλες τις επισυνδέσεις που κάνουν».

Συνεπώς, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «αν λοιπόν αυτή τη στιγμή κάποιος ζητά αποδείξεις δεν έχει παρά να απευθυνθεί είτε στους παρόχους, είτε στην ΑΔΑΕ, είτε σε αυτούς που υπογράφουν τις διατάξεις, δηλαδή στην εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου και αυτοί θα μας δώσουν απαντήσεις».

«Ποιος ο εθνικός λόγος να παρακολουθείται η ηγεσία των ΕΔ κι αν υπήρξε κάποιος εθνικός λόγος γιατί παραμένουν στις θέσεις τους;», συνέχισε. Τόνισε ότι οφείλονται απαντήσεις στη Βουλή, όμως «πέντε φορές αρνήθηκε ο πρωθυπουργός να έρθει και κρύβεται».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης, η Αλβανία και η… μη συγγνώμη του Ράμα

Απολογία Ράμα σε Μητσοτάκη για τα περί «εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα»

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αλβανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43