search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:24
MENU CLOSE

Πρεμιέρα αύριο για το «εορταστικό καλάθι» και το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» (Photo)

13.12.2022 07:37
kalathi new

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει αρχίσει για τα καλά. Στο πλαίσο αυτό από αύριο θα ισχύει το εορταστικο «καλάθι του νοικοκυριού» ενώ θα ισχύει και το «καλάθι του ;Αγιου Βασίλη».

Από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου, στο καλάθι των Χριστουγέννων θα περιλαμβάνονται η γαλοπούλα, το μοσχάρι, τσουρέκι ή βασιλόπιτα και σοκολάτες. Δεν θα περιλαμβάνονται μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Τι ισχύει με το «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη» για τα παιχνίδια

Σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια για να δοθεί ένα σήμα στην αγορά ότι δεν μπορεί όλες οι αγορές να γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών δημιουργήθηκε το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» που θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών και θα ισχύει 14 Δεκεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου.

Το συγκεκριμένο καλάθι θα φέρει ειδικό σήμα.

Οι υπόχρεοι εντάσσουν ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται στο «καλάθι του ‘Αϊ Βασίλη», εφόσον διαθέτουν προϊόντα αυτής της κατηγορίας, και το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά ή ψηφιακά καταστήματά τους, ως προς τη σύνθεση του «καλαθιού» που προτείνουν.

Η ενημέρωση αυτή γίνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως με λίστες, φυλλάδια και, υποχρεωτικά, με ειδική σήμανση επί των προϊόντων ή του χώρου πώλησής τους.

Οι υπόχρεοι πρέπει να τοποθετούν ευκρινές ειδικό σήμα στον χώρο πώλησης (ράφι) των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη», καθώς και ευκρινή κατάλογο των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Επιπρόσθετα, οι υπόχρεοι θα διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι» βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό. Για κάθε παράβαση της παρούσας επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Ο κατάλογος των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη» και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα από τις επιχειρήσεις.

Κατάλογο προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη» μπορούν να αποστέλλουν και άλλες επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στους παραπάνω υπόχρεους, αλλά όποιες επιχειρήσεις αποστείλουν κατάλογο προϊόντων πρέπει να τον τηρούν.

Τσουχτερό πρόστιμο

Η μη αποστολή καταλόγου προϊόντων ή η ελλιπής αποστολή καταλόγου προϊόντων από τους υπόχρεους τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης αποστολής καταλόγου.

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη»

Υπενθυμίζεται ότι στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη» εντάσσονται οι 10 παρακάτω κατηγορίες παιχνιδιών: Βρεφικά, παζλ, φιγούρες δράσης, κατασκευές, οχήματα, ηλεκτρονικά, τηλεκατευθυνόμενα, αθλητικά, επιτραπέζια, κούκλες και λούτρινα

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία στο Μαρούσι: Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία σε βάρος της 17χρονης

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο ουράνιο τόξο μετά από καταιγίδα

Επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Αχαΐα, Αγρίνιο και Σέρρες – 17 συλλήψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:18