search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:52
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Kώστα Φραγκούλη (Video)

15.12.2022 08:16
roma-16xronos-new

Σήμερα θα γίνει στη Θεσσαλονικη η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι απο αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης την προηγούμενη Κυριακή.

Το μυστήριο πέχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ η ταφή του παιδιου θα γίνει στα Κοιμητήρια του Ευόσμου.

Ο 16χρονος κατέληξε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. 

Η σορός του μεταφέρθηκε σε βαρύ κλίμα χθες το πρωί στο σπίτι της οικογένειας.

Ο ανήλικος έδωσε 8 μέρες μάχη στη ΜΕΘ μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε

«Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανένα παιδί, σε κανέναν άνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος και συμπλήρωσε ότι «το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη» και τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη η κοινότητα των Ελλήνων Ρομά να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Αποφασίζεται η τύχη του αστυνομικού

Στο μεταξύ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή. Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε επίσης

Ιθάκη: Σώος σε βράχια βρέθηκε ο ψαράς που είχε χαθεί από την Κεφαλονιά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Με ποινικό παρελθόν μαστροπού ο «Μιχάλης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31