search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:03
MENU CLOSE

Μαρία Σπυράκη: Μέσα στην μέρα αποφασίζει ο πρωθυπουργός για το εάν θα παραμείνει στη ΝΔ – Όλο το παρασκήνιο

16.12.2022 07:18
maria-spiraki-1-new

Τις επόμενες ώρες αναμένεται αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός για το πολιτικό μέλλον της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη αφού πρώτα θα ενημερωθεί για όλες τις πτυχές της υπόθεσης της.

Αναλόγως την διάσταση  του θέματος τα σενάρια που παίζουν για το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη  είναι η διαγραφή της από την ΝΔ, ο εξαναγκασμός σε παραίτηση από την Ευρωβουλή αλλά και η απόσυρση της από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς ήδη είχε πάρει το χρίσμα για την υποψηφιότητα της στην Α Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη ήρθε σε μια περίοδο που ήδη το κλίμα στην πολιτική ζωή είναι ιδιαίτερα βαρύ εξ αιτίας της υπόθεσης της Εύας Καιλή κάνει τα κυβερνητικά στελέχη να θέλουν να κλείσουν την υπόθεση αυτή όσο το δυνατόν συντομότερα.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο κόμμα σήμανε συναγερμός καθώς μια τέτοια υπόθεση έβαζε στο κάδρο της διαφθοράς και την ΝΔ την στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης βρισκόταν στρυμωγμένος στην γωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τους στενούς του συνεργάτες έλεγε ότι δεν επιθυμεί να αφήσει καμία σκιά να αιωρείται  σχετικά με αυτή την υπόθεση  καθώς οι πολίτες βομβαρδίζονται καθημερινά με  πληροφορίες που δημιουργούν την εντύπωση «ότι όλοι ίδιοι είναι»

Η υπόθεση της  Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη από τη Νέα Δημοκρατία, όπως και της Εύας Καϊλη από το ΠΑΣΟΚ μπήκαν στο μικροσκόπιο του Γενικού Εισαγγελέα των Βρυξελλών, ο οποίος  ζήτησε την άρση της ασυλίας τους  μετά από υποψίες που σχετίζονται με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης.

 Η πληροφορία που αφορούσε την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού  της ΝΔ έσκασε σαν βόμβα στα ευρωπαϊκά όργανα την στιγμή μάλιστα που συνεδρίαζε η Σύνοδος κορυφής. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τον ενημέρωσαν για όλες τις εξελίξεις καθώς στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έδινε συνέντευξη Τύπου.  

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε λίγο αργότερα χαρακτήρισε την υπόθεση πολύ σοβαρή και πρόσθεσε :  «Δεν έχω πλήρη εικόνα επιτρέψτε μου να ενημερωθώ και θα απαντήσω».

Όπως ήταν φυσικό η απάντηση του πρωθυπουργού πυροδότησε τα σενάρια για το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη στην ΝΔ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε σε άλλο μήκος κύματος  από την ανακοίνωση που είχε βγάλει νωρίτερα η ΝΔ ως απάντηση στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει ο πρωθυπουργός την κ. Σπυράκη από το κόμμα.

Σε εκείνη την ανακοίνωση, η ΝΔ  σημείωνε ότι «η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate», ότι η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όποια απόφαση και να πάρει σήμερα ο πρωθυπουργός οι εντυπώσεις από αυτή την  υπόθεση θα αφήσουν το στίγμα τους στην πολιτική ζωή.

Εάν  δηλαδή διαγράψει ή εξωθήσει σε παραίτηση την Μαρία Σπυράκη η κοινή γνώμη θα την συνδέσει με τις υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς που απασχολούν σήμερα την ευρωβουλή.

Εάν πάλι επιλέξει να την αφήσει στην θέση της παρα την άρση της ασυλίας της τότε θα παρατείνει την σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης

«Καρφιά» Καστανίδη σε Ανδρουλάκη για Καϊλή: Η ευθύνη των ηγεσιών είναι να προλαμβάνουν

Το ΕΛΚ θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη

Εύα Καϊλή: Το έγγραφο που την «καίει» – Ψήφισε σε επιτροπή στην οποία δεν ήταν μέλος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:03