search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:27
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για Σπυράκη: Σοβαρή υπόθεση, θα πληροφορηθώ στην Αθήνα

16.12.2022 07:53
mitsotakis_new

Ως σοβαρή υπόθεση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το αίτημα της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.

Σε συνέντευξη μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει πλήρη εικόνα για το θέμα και ότι θα ενημερωθεί πλήρως όταν επιστρέψει στην Αθήνα, όποτε και θα απαντήσει σχετικά.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «αυτή τη φορά οι υπουργοί Ενέργειας θα βρουν λύση (σ.σ. για το ζήτημα του πλαφόν στο φυσικό αέριο), καθώς έχουμε φτάσει πια αρκετά κοντά στις επιμέρους διαπραγματεύσεις. Πράγματι, είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρειαστήκαμε τόσους μήνες για να καταλήξουμε σε μία αυτονόητη απόφαση, να περιορίσουμε το ύψος των τιμών του φυσικού αερίου έτσι ώστε να αποτρέπουμε την εργαλειοποίησή του από τη Ρωσία. Όμως αυτή τη φορά είμαι πράγματι αισιόδοξος -και η εντολή την οποία δώσαμε στους Υπουργούς μας είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη- ότι στις 19 Δεκεμβρίου θα έχουμε μία απόφαση η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε αυτό, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα αποφύγω να κάνω συγκεκριμένα σχόλια και θα σεβαστώ απόλυτα τη βελγική Δικαιοσύνη, η οποία ερευνά την υπόθεση. Οι καταγγελίες, όμως, είναι πολύ σοβαρές. Σίγουρα μπορώ να σάς πω ότι το κύρος της χώρας έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά και δεν μπορεί να πλήττεται από μία τέτοια μεμονωμένη υπόθεση».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «η υπόθεση αυτή δεν αφορά τη δική μας πολιτική οικογένεια. Δεν αφορά τη ΝΔ. Εμείς δεν σπεύσαμε ποτέ, με αφορμή το θέμα αυτό, να κάνουμε συνολικά σχόλια για τους Σοσιαλιστές και εν προκειμένω για το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει η κα Καϊλή», τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, να δεχθώ και αυτή την πρακτική την οποία έχει υιοθετήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, περίπου να χρεώνει την κα Καϊλή στη ΝΔ και στο ΕΛΚ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξε διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και στο κάτω-κάτω μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη εκλέχθηκε. Οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τους ψήφισαν σε δύο απανωτές ευρωεκλογές».

Στο ίδιο μοτίβο ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έρχεται στο εξωτερικό ως τέως πρωθυπουργός, όχι απλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να δυσφημεί τη χώρα και να θέτει εν αμφιβόλω τη δυνατότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης να διαλευκάνει αυτήν την υπόθεση (σ.σ. των παρακολουθήσεων), θεωρώ ότι είναι μια πρακτική η οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν αντιστοιχεί στον ρόλο ενός ανθρώπου ο οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για τέσσερα χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

EE: Συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Τη Δευτέρα η οριστικοποίηση των αποφάσεων

«Καρφιά» Καστανίδη σε Ανδρουλάκη για Καϊλή: Η ευθύνη των ηγεσιών είναι να προλαμβάνουν

Το ΕΛΚ θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32