search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος: Κάλυψη Κομισιόν για τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του Παντσέρι – Τι ερευνά η Επιτροπή, τι απαντά ο ίδιος (Video)

19.12.2022 17:52
avramopoulos543- new

Η Επιτροπή έχει κινήσει εσωτερικές διαδικασίες για να επαληθεύσει αν οι δραστηριότητες του πρώην Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ Fight Impunity, ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Επιτροπή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

«Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για την αμοιβή του κ. Αβραμόπουλου από την εν λόγω ΜΚΟ, ο Ερίκ Μαμέρ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και ότι η Επιτροπή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις αποδοχές του. «Δεν εναπόκειται στην Επιτροπή να πει ποιά μπορεί να είναι η αμοιβή που έλαβε από αυτόν τον οργανισμό. Ωστόσο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε τον ίδιο», δήλωσε ο Ερίκ Μαμέρ.

«Απλώς επαληθεύουμε εάν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που τέθηκαν στην εξουσιοδότηση που του δώσαμε, μεταξύ άλλων ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή στο όνομα αυτής της ΜΚΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχουμε ένδειξη για το αντίθετο».

Τι απαντά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Απάντηση για τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» θέλησε να δώσει εξηγήσεις για την συμμετοχή του στην «αμαρτωλή» ΜΚΟ του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, που ελέγχεται από τις βελγικές αρχές για σοβαρότατα αδικήματα, αλλά και για την αμοιβή των 5.000 ευρώ που εισέπραττε μηνιαίως.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία οργανωμένη προσπάθεια συγκεκριμένων media από την Ιταλία να διαστρεβλώσουν την εικόνα της καθ’ όλα νόμιμης συμμετοχής μου στην ΜΚΟ. Πρώτος στόχος η υπονόμευση της υποψηφιότητας που έχω υποβάλει για τη θέση του ειδικού αντιπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον περσικό κόλπο και βέβαια του Ιταλού σοσιαλιστή υποψηφίου που είναι φαβορί για τη θέση» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Εργαλειοποιούν ένα υπαρκτό σκάνδαλο προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς. Ως προς τη σχέση με τον οργανισμό, είναι ένας οργανισμός που έχει εγκριθεί και συσταθεί από το βελγικό κράτος. Βεβαίως πρόεδρος ήταν ο Παντσέρι που ήταν από τις κορυφαίες μορφές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι ζήτησε κι έλαβε γραπτή έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την υπογραφή της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ενέκρινε τόσο την τυπική, όσο και τη συνηθισμένη σε αυτές περιπτώσεις αποζημίωση.

«Η αποζημίωση ήταν νόμιμη, δηλωμένη φορολογημένη στην Ελλάδα και εγκεκριμένη από την Κομισιόν. Διήρκησε για περίπου 12 μήνες αφότου ξεκίνησαν οι λειτουργίες της ΜΚΟ και δεν ξεπέρασε τα 45 χιλιάρικα καθαρά για όλο τον χρόνο. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, από την ώρα που ατόνισε η λειτουργία αυτού του οργανισμού, εγώ ζήτησα να σταματήσει η κατάθεση αυτής της μηνιαίας αποζημίωσης, δηλαδή έναν χρόνο πριν ξεσπάσει αυτό το σκάνδαλο. Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο» είπε, επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν είναι λαϊκό κόμμα αλλά το κόμμα της αισχροκέρδειας, της ρεμούλας και των Πάτσηδων

Πράσινη Αριστερά – Μαζί για οικονομία και lobbying

Μητσοτάκης από Ημαθία: «Θα τα δώσουμε όλα για να πείσουμε τους πολίτες» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35