search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 22:39
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco: Οι νέοι θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο, ενώ έχουν αρνητική γνώμη για τα κόμματα

20.12.2022 23:03
neoi_new

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα και του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της Alco για τους νέους από 17 έως 34 ετών στην Ελλάδα.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τους νέους και για λoγαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, εμφανίζει ως πρώτο, ανεκπλήρωτο πόθο τα περισσότερα ταξίδια.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, σχεδόν οι 8 στους 10 νέους θεωρούν πως μία καλή σχέση με πολιτικά πρόσωπα θα βοηθήσει να έχουν καλύτερη μεταχείριση σε υποθέσεις τους με το Δημόσιο.

Στην ερώτηση για το τι θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο και δεν μπορούν, οι 9 στους 10 απάντησαν πως θα ήθελαν να ταξιδεύουν περισσότερο, ενώ ψηλά στη λίστα είναι να ξοδεύουν περισσότερα λεφτά (75%) και να έχουν τη δυνατότητα να ζουν σε δικό τους σπίτι (74%).

Επίσης, οι 9 στους 10 θεωρούν πως το σημαντικότερο πράγμα στην καθημερινότητά τους είναι να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους.

Αντίθετοι είναι οι 8 στους 10 με την πεποίθηση ότι στη ζωή πρέπει να πετύχεις με κάθε κόστος, ωστόσο υπάρχει κι ένα 13% που υποστηρίζει αυτή τη λογική.

Σε ερώτηση για το αν θα έκαναν κάποια παρανομία προκειμένου να βοηθήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, οι μισοί σχεδόν απάντησαν καταφατικά. Συγκεκριμένα, το 46% αναφέρει πως θα παρανομούσε, ενώ το 35% απάντησε αρνητικά.

Σε ερώτηση για το τι τους προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, τα πολιτικά κόμματα είναι ψηλότερα στη λίστα με 27%, ενώ ακολουθούν τα ΜΜΕ με 24% και μετά στη λίστα είναι η αστυνομία, η εκκλησία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τέλος, συντριπτική είναι η πλειοψηφία που διαφωνεί με τη φράση ότι «η χρήση βίας κάποιες φορές μπορεί να είναι δικαιολογημένη για να πετύχεις αυτό που θέλεις». Συγκεκριμένα, το 80% διαφωνεί με αυτή τη λογική, ενώ σύμφωνο είναι το 15%.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» Τζανάκη για τις ιώσεις: «1,5 εκατ. κόσμος θα αρρωστήσει μέσα σε 1 μήνα» – Οι συμβουλές του για τις γιορτές

Θεσσαλονίκη: Στα γυρίσματα της ταινίας «Dirty Angels» βρέθηκε ο Τζιτζικώστας (Photos)

Καιρός: Χριστούγεννα με 20άρια – Πρωτοχρονιά με χιόνια; Η πρόγνωση Αρναούτογλου για τις γιορτές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 22:34