search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:13
MENU CLOSE

Τιτανικός: Ο Τζέιμς Κάμερον «αποδεικνύει» ότι ο Τζακ δεν θα μπορούσε να σωθεί – «Μόνο ο ένας θα επιβίωνε» (Video)

20.12.2022 18:19
titanic

Αν και έχουν περάσει 25 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας Τιτανικός, το μόνιμο ερώτημα «γιατί η Ρόουζ δεν έκανε λίγο πιο πέρα ώστε να χωρέσει και ο Τζάκ» για να σωθεί η ζωή του, επιτέλους παίρνει απάντηση.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας ισχυρίζεται μάλιστα, ότι έχει αποδείξει επιστημονικά ότι ο χαρακτήρας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζακ, δεν θα μπορούσε να έχει επιβιώσει από την περίφημη σκηνή με την πόρτα του Τιτανικού.

Σε συνέντευξή του στο Postmedia, ο Κάμερον είπε ότι είχε αναθέσει σε μια επιστημονική ομάδα να κάνει μια μελέτη ώστε να απαλλαγεί από τις τύψεις που «καταδίκασε σε θάνατο» τον Τζακ.

Η μοίρα του Τζακ αποτελεί αντικείμενο συζήτησης από την κυκλοφορία της ταινίας το 1997. Η Ρόουζ γλιτώνει από την καταστροφική βύθιση του άτυχου υπερωκεάνιου σκαρφαλώνοντας σε μια ξύλινη πόρτα, ενώ ο Τζακ πεθαίνει από υποθερμία στην παγωμένη θάλασσα καθώς η πόρτα υποτίθεται ότι δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον και το δικό του βάρος.

Ο Κάμερον είπε: «Έχουμε κάνει από τότε μια ενδελεχή ανάλυση με έναν ειδικό στην υποθερμία που αναπαρήγαγε τη σκηνή από την ταινία… Πήραμε δύο κασκαντέρ που είχαν την ίδια μάζα σώματος της Κέιτ και του Λέο και βάλαμε αισθητήρες παντού. Τους βάλαμε σε παγωμένο νερό και δοκιμάσαμε να δούμε αν θα μπορούσαν να έχουν επιβιώσει με διάφορες μεθόδους και η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει».

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στο National Geographic όταν ο Τιτανικός θα επανακυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον Κάμερον, ο Τζακ «έπρεπε να πεθάνει» για τον σκοπό της ιστορίας. «Είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Είναι μια ταινία για την αγάπη, τη θυσία και τη θνητότητα. Η αγάπη μετριέται με τη θυσία». 

Κατά την κυκλοφορία του το 1997, ο Τιτανικός έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, προτού ξεπεραστεί από το Avatar που κυκλοφόρησε το 2009 ο Κάμερον.

Διαβάστε επίσης:

Μπραντ Πιτ: Γιόρτασε τα γενέθλιά του με την Ινες ντε Ραμον (Photos)

Μέγκαν Μαρκλ: Τη «θυσίασε» το παλάτι για να καλύψει την απιστία του Ουίλιαμ; Η θεωρία Αμερικανίδας δημοσιογράφου

Qatargate: Αναβλήθηκε η απόφαση για την έκδοση στο Βέλγιο της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24