search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:38
MENU CLOSE

Η καμπάνια του Υπουργείου Εργασίας, η καμήλα, το… Κατάρ και η ξενοφοβία (video)

21.12.2022 14:18
KAMILA_new

Μια χορηγούμενη ανάρτηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Facebook για το 1555 και το 1555.gov.gr μάλλον δεν άρεσε στους χρήστες των social media.

Η καμπάνια, που θέλει να προωθήσει το 4ψήφιο τηλεφωνικό κέντρο αλλά και τη σχετική κατηγορία στο gov.gr από όπου οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται διάφορα έγγραφα και πιστοποιητικά, δείχνει μια γυναίκα στην έρημο ανεβασμένη σε μια καμήλα να αναρωτιέται πού πρέπει να φτάσει για ένα πιστοποιητικό οικογενειακών επιδομάτων.

«Σου φαίνεται ταξίδι μακρινό, αλλά έγινε απλό» είναι το σλόγκαν στο βίντεο που διαφημίζει την απλοποίηση των διαδικασιών μέσω της πλατφόρμας gov.

Ωστόσο η ανάρτηση φαίνεται ότι εξόργισε κάποιους από τους χρήστες, αρκετοί από τους οποίους έσπευσαν να σχολιάσουν ότι το 1555 είτε δεν λειτουργεί είτε οι οδηγίες που πήραν όταν κάλεσαν δεν ήταν αρκετα κατατοπιστικές.

Παράλληλα, από τα σχόλια δεν έλειψε η κριτική για την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν εκείνοι που εστίασαν στην επιλογή της καμήλας συνδέοντάς τη με την… έρημο του… Κατάρ και το πρόσφατο σκάνδαλο με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή!

Βέβαια εντύπωση προκαλεί ότι στην πλειοψηφία τους τα σχόλια ήταν ξενοφοβικά καθώς πολλοί χρήστες πίσω από την καμήλα «είδαν»… κίνδυνο αφελληνισμού και επικείμενη αλλοίωση πολιτισμού, αφού θεώρησαν ότι η καμπάνια αναφέρεται σε επιδόματα που προορίζονται για… αλλοδαπούς!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την σελίδα του 1555 τρέχει καμπάνια με αντίστοιχο κόνσεπτ για ασφαλιστική ενημερότητα, δελτίο ανεργίας, επίδομα μητρότητας απλώς χωρίς καμήλες…

Διαβάστε επίσης:

Το βιβλίο του Τσακαλώτου παρουσιάζει απόψε ο Τσίπρας

Νέα Δημοκρατία: Βουλευτής «βάζει μπλόκο» σε συνυποψήφιο του για εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία και αίθουσες τελετών

Θεόδωρος Λιβάνιος: Η ατάκα με νόημα για τις επερχόμενες εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:34