ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 00:45
MENU CLOSE

Σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» θα μετονομαστεί πλατεία χωριού στη Δερβιτσάνη

22.12.2022 19:20

Το κεφαλοχώρι του Δήμου Δρόπολης, τη Δερβιτσάνη, επισκέφθηκε την Πέμπτη (22/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του σε μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στους κατοίκους της Δερβιτσάνης και της Δρόπολης, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε που ο πατέρας του είχε βρεθεί πριν από 31 χρόνια στον ίδιο χώρο, όταν και είχε ότι «η Ελληνική Εθνική Μειονότητα είναι γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο κρατών». Και όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «όσο ίσχυε πριν από 31 χρόνια, άλλο τόσο ισχύει και τώρα».

Η προτομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τοποθετηθεί στην πλατεία της Δερβιτσάνης

Όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και ο δήμαρχος Δρόπολης/Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, η κεντρική πλατεία θα λάβει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στο σημείο θα τοποθετηθεί προτομή του. Ο γιος του και Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα είναι παρών στην τελετή ονοματοδοσίας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έντι Ράμα, επισκέφθηκαν το Ενιαίο Μεσαίο Σχολείο Δερβιτσάνης, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παιδιά και να ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Στο σχολείο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Αποτελείται από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, ενώ φοιτούν συνολικά 113 παιδιά. Χώροι του έχουν διακοσμηθεί από ομάδα Ελλήνων γραφιστών.

Μετά την επίσκεψη στο σχολείο, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ράμα μετέβησαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατά την άφιξη του στη Δερβιτσάνη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο κ. Τόλης και εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων. Από την πλευρά τής Αλβανίας τον υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Μιρέλα Κουμπάρο (Mirela Kumbaro), και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φρίντα Κρίφτσα (Frida Krifca).

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Παρόντες ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου και Δρυϊνουπόλεως, Δημήτριος, και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Διαβάστε επίσης:

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: «Είναι χάλια» – Καταβεβλημένη και με επίγνωση της κατάστασης, δηλώνουν οι δικηγόροι της

Εύα Καϊλή: Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση – Αποφυλάκιση με βραχιολάκι ζήτησαν οι δικηγόροι της

Μητσοτάκης μαζί με Ράμα στη Δερβιτσάνη: «Η Ελλάδα αρωγός στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ» (video)

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 00:42
Exit mobile version