search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:39
MENU CLOSE

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Ελεύθερος ο αστυνομικός για την υπόθεση μαστροπείας

23.12.2022 22:40
ilioupoli_new
φωτογραφεία αρχείου

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, παρόλο που του επιβλήθηκε κάθειρξη πέντε ετών και έξι μηνών.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση που επέβαλε για την 5,5 ετών κάθειρξη κατά συγχώνευση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος με βάση τη δικαστική απόφαση μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι στον κατηγορούμενο επεβλήθη ο όρος της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο αστυνομικό με πλειοψηφία 6-1 για την σωματεμπορία της 25χρονης καταγγέλλουσας, ενώ κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία με ψήφους 4-3 για την υπόθεση της 19χρονης.

Ο αστυνομικός αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση της 19χρονης ενώ αθωώθηκε και τα αδικήματα που αφορούν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχο τον πρώην σύντροφο της 19χρονης για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κατά πλειοψηφία (5-2). Αντίθετα, κατά πλειοψηφία (6-1) κρίθηκε αθώος ο πατέρας της κοπέλας.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική τόσο για τον 39χρονο αστυνομικό όσο και για τον πατέρα της 20χρονης που κατηγορείτο για μαστροπεία και βιασμό της.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού φέρεται να χαρακτήρισε το θύμα «πορνοστάρ» με «σκάρτη ψυχή», ενώ επέμεινε κατά την αγόρευσή του ότι όλα όσα συνέβησαν ήταν με δική της επιλογή.

Επεισόδια στο δικαστήριο

Έξω από την αίθουσα υπήρχαν αρκετά άτομα που ανταποκρίθηκαν σε καλέσματα γυναικείων οργανώσεων και φώναξαν συνθήματα προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στο θύμα.

Με την ανακοίνωση της απόφασης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο με το κοινό να φωνάζει «ντροπή σας σκουπίδια».

Στην συνέχεια προκλήθηκαν ένταση και επεισόδια και άμεσα υπήρξε διακοπή της διαδικασίας με τα ΜΑΤ να μπαίνουν στο χώρο για να βγάλουν εκτός της αίθουσας το κοινό ενώ υπήρξε και ρίψη χημικών έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Διαβάστε επίσης:

Δράμα: Σύλληψη 17χρονου για διαρρήξεις σε εκκλησίες

Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: Αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές Χανίων

Ίλιον: Σοκάρει η κατάθεση του 15χρονου – «Με χτύπησαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα – Έκαναν χειρότερες πράξεις» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:38