search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 03:44
MENU CLOSE

«Maestro»: Στον «αέρα» από την Παραμονή των Χριστουγέννων το τρίτο ιντερνετικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ

23.12.2022 09:38
ΕΡΤ MAESTRO2

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Τρίτο Πρόγραμμα αποκτά το πρώτο «παιδί» του, αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Βασισμένος σε μια επιλογή έργων και ηχογραφήσεων που έκανε ο συνθέτης Τάσος Ρωσόπουλος και που συνεχώς θα εμπλουτίζεται.

Το tritomaestro.gr  θα διατρέχει τους αιώνες και τα είδη του λόγιου ρεπερτορίου, αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασική μουσική και θα είναι προσβάσιμο από αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων.

Παρόντες στο νέο εξειδικευμένο ιντερνετικό ραδιοφωνο της ΕΡΑ δεν θα είναι μόνον ο Μπαχ, ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Βιβάλντι και ο Πουτσίνι, αλλά και κορυφαίοι συνθέτες του 20ού, ακόμα και του 21ου αιώνα, όπως ο Μπάρτοκ, ο Μπρίτεν, ο Λίγκετι και ο Ανταμς.

«Παρόντα θα είναι, επίσης, τα δημοφιλέστερα, τα πιο αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και άλλα, λιγότερο γνωστά, που ο Maestro προσκαλεί τους ακροατές του να ανακαλύψουν.

Εδώ, η κλασική μουσική θα είναι οικεία, αλλά και απρόοπτη. Η συλλογή του σταθμού  έχει σκοπό να ανατρέψει τον μύθο που θέλει αυτό το ρεπερτόριο να απευθύνεται μόνο σε «μυημένο» κοινό. Παράλληλα, οι ενημερωμένοι μουσικόφιλοι, πλάι στις ιστορικές ερμηνείες, θα ανακαλύψουν νέες εκπλήξεις, νέες εξαιρετικές  ηχογραφήσεις και ελπιδοφόρους, άξιους καλλιτέχνες».

Το Maestro θα αποτελεί σημείο συνάντησης και με  Έλληνες δημιουργους και ερμηνευτές που διέπρεψαν και διαπρέπουν στη λόγια μουσική. Μαρία Κάλλας, Νίκος Σκαλκώτας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Λεωνίδας Καβάκος, Θεόδωρος Κουρεντζής και τόσοι άλλοι θα χρωματίζουν με τον δικό τους, προσωπικό, τρόπο τη συλλογή του νέου ιντερνετικού σταθμού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Το Maestro θα ενσωματωθεί στην ιντερνετική πλατφόρμα www.ertecho.gr της ΕΡΤ, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προστεθεί στο τηλεοπτικό μπουκέτο της ΕΡΤ, όπως έχει συμβεί με το Defterolaika και το Kosmos Jazz.

Διαβάστε επίσης:

Γωγώ Τσαμπά: Η εξάρτηση από το αλκοόλ και η σχέση με θαυμαστή της (video)

GNTM 5: Σήμερα ο μεγάλος τελικός! (Video)

Θοδωρής Αθερίδης: «Το μπαμπάς με το παππούς έχει τεράστια διαφορά – Προτιμώ τον ρόλο του παππού» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 01:10