search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:28
MENU CLOSE

Kυκλώνας «βόμβα» στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 49 νεκροί – Ομοσπονδιακή βοήθεια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ενέκρινε ο Μπάιντεν (Video)

27.12.2022 07:17
usaweathe2612_2

O αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος στη Νέα Υόρκη, μετά την ακραία χιονοθύελλα η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους μόνο στην περιοχή της πόλης Μπάφαλο, της δεύτερης μεγαλύτερης της πολιτείας, και άφησε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς ρεύμα, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

O απολογισμός των θυμάτων της «χιονοθύελλας του αιώνα» ανερχόταν σε τουλάχιστον 49 νεκρούς ως χθες Δευτέρα το βράδυ κι εκφράζονται φόβοι πως θα αυξηθεί περαιτέρω.

Έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι

Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

Oι θάνατοι που έχουν αναφερθεί είναι στην πραγματικότητα ακόμη περισσότεροι, αλλά ο τοπικός ιατροδικαστής ακόμη δεν έχει εξακριβώσει πόσο από αυτούς μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κακοκαιρία.

Το Μπάφαλο παραμένει σχεδόν αποκλεισμένο, λόγω της εντυπωσιακής ποσότητας του χιονιού που το έχει καλύψει. Οι εικόνες από το κέντρο της πόλης δείχνουν αυτοκίνητα στους δρόμους, σκεπασμένα από χιόνια.

«Σας παρακαλώ, εκτός και αν είστε μέλος σωστικών συνεργείων, μην οδηγείτε. Οι συνθήκες είναι κακές», ήταν η έκκληση που απεύθυνε στους πολίτες ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Μαρκ Πόλονκαρζ. Η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ, ωστόσο ορισμένοι κάτοικοι την αψήφησαν.

«Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι να μεταφέρουμε ανθρώπους σε γιατρούς και νοσοκομεία», εξήγησε το πρωί ο Τζον Γκαρσία, ο σερίφης της κομητείας. «Οι δρόμοι αρχίζουν πλέον να γίνονται βατοί, επειδή κόπασε ο άνεμος», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Θύμα κλοπής σε συνοικία του Μιλάνου ο γιος του Ματέο Σαλβίνι

Ρωσία: Τρεις νεκροί από την πτώση συντριμμιών ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη στρατιωτική βάση Ένγκελς

Λευκορωσία: Kαταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών η Ολυμπιονίκης Αλεξάντρα Χερασιμένια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:27