search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:42
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφους Αποδήμων: Παρά τις «τυμπανοκρουσίες» ακυρώθηκε η μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού

27.12.2022 18:14
pasok_grafeia_new

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε μέσω του Γραφείου Τύπου τού κόμματος τις σκέψεις τής κυβέρνησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ψήφο των Αποδήμων, κατηγορώντας τη ΝΔ πως θυσιάστηκε στον βωμό μικροκομματικών συμβιβασμών με δική της ευθύνη.

«Παρά τις ”τυμπανοκρουσίες” της κυβέρνησης, οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακύρωσαν στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές», αναφέρει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου τού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει πώς «οι δαπανηρές ενημερωτικές καμπάνιες απέτυχαν να κινητοποιήσουν τους απόδημους συμπατριώτες μας που είχαν δικαίωμα συμμετοχής».

Σημειώνει ακόμη ότι μέχρι σήμερα στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί μόλις 4.000 εκλογείς, αριθμός αναντίστοιχος με όσους μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «παραμονές των εκλογών, η κυβέρνηση με διαρροές αφήνει να εννοηθεί ότι θα αλλάξει ξανά τον νόμο, μειώνοντας την εκπροσώπηση των Ελλήνων της διασποράς στην επόμενη Βουλή. Αντί να επιφέρει βελτίωση, η Νέα Δημοκρατία θέλει να ακυρώσει το πρώτο λάθος διαπράττοντας ένα ακόμη».

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη «δεν πρόκειται μόνο για σιωπηρή ομολογία αποτυχίας, αλλά για μια ακόμη αντιθεσμική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία δεν πρόκειται να συναινέσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή ζει μια καταστροφή στη φυλακή»

Ένταση στο Κόσοβο – Επικοινωνία Δένδια με το ελληνικό αποσπάσμα KFOR

Πόλεμος Γερμανίας – Γαλλίας, εμφύλιος στις ΗΠΑ, πρόεδρος ο Έλον Μασκ – Οι …προφητείες Μεντβέντεφ για το 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06