search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 02:05
MENU CLOSE

Εξαιρετικά σπάνια Λαμποργκίνι σάπιζε για χρόνια σε γκαράζ εκατομμυριούχου – Πόσο αναμένεται να πωληθεί (Photos/Video)

28.12.2022 12:19
lamborghini new

Μία απίστευτα σπάνια Λαμποργκίνι βρέθηκε «ξεχασμένη» επί δεκαετίες στο γκαράζ ενός Γάλλου εκκεντρικού εκατομμυριούχου και τώρα θα βγει στο σφυρί με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα πουληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες.

Η εκπληκτική Λαμποργκίνι Countach LP400 ‘Periscopio’ , μοντέλο του 1975, πέρασε τα χρυσά χρόνια της κρυμμένη σε ένα γκαράζ, μέχρι που την εντόπισαν και την επανέφεραν στο προσκήνιο.

Πηγή: Wikipedia

Το αυτοκίνητο αυτό είναι το ένα από τα 150 που έβγαλε η εταιρία και επί χρόνια μάζευε σκόνη στο γκαράζ μιας πολυτελούς εξοχικής κατοικίας στο γαλλικό νησί Λα Ροσέλ.

Το μοντέλο αυτό θεωρείτο «το πρώτο σύγχρονο σούπερ- αυτοκίνητο» και αγοράστηκε το 1983 από έναν μονήρη εκατομμυριούχο που είχε πάθος για τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Ήταν η πρώτη Λαμποργκίνι Countach που μεταφέρθηκε στη Γαλλία και ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής- έχει αριθμό παραγωγής 9!

Ο ιδιοκτήτης λέγεται πως την αγόρασε από δεύτερο χέρι το 1983, αλλά για άγνωστο λόγο την έβαλε στο γκαράζ, αφού το κοντέρ έγραψε μόλις 54.406 μίλια.

Το μοντέλο αυτό έχει κινητήρα 375 ίππων, δωδεκαβάλβιδο, 3,9 κυβικών και κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Θεωρείται ένα θηρίο στο δρόμο, παρά τα …. χρονάκια της.

Είχε πέσει σε… χειμερία νάρκη

Κι όμως αυτό το θηρίο είχε πέσει σε… χειμέρια νάρκη πάνω από μια δεκαετία και σκονιζόταν.
Η συγκεκριμένη Λαμποργκίνι είχε κάνει εντύπωση για τον σπορτίβ σχεδιασμόο της, με τις έντονες γωνίες.

Παρότι ήταν σε ακινησία το ασημένιο σούπερ αυτοκίνητο διατηρείται σε άριστη κατάσταση, όπως διαβεβαιώνει ο γαλλικός οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Το σαλόνι, το ταμπλό και το αμάξωμα είναι σε καταπληκτική κατάσταση, γράφει ο οίκος δημοπρασιών στην ιστοσελίδα του.

Η Λαμποργκίνι θα παρουσιαστεί σε διεθνή έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στο Παρίσι, τις πρώτες πέντε ημέρες του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Οι θαυμαστές των κλασικών αυτοκινήτων μπορούν να την θαυμάσουν στην έκθεση Rétromobile και στη συνέχεια το σούπερ αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίρες

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Λαμποργκίνι Periscopio θα πουληθεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίρες.
Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είχε ο σταρ της ροκ μουσικής, Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος το είχε αγοράσει ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Αυστραλία, αλλά αργότερα το άλλαξε για μία Λαμποργκίνι Miura P400 S.

Η Miura βγήκε σε δημοπρασία μετά από γενική ανακατασκευή, που στοίχισε 260.000 λίρες και έπιασε τιμή 1,4 εκατομμυρίων λιρών.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει από όλους τους πιθανούς συνυποψήφιους του – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Κίνα: Καραμπόλα 200 αυτοκινήτων σε γέφυρα – Η πυκνή ομίχλη «τύφλωσε» τους οδηγούς (Video)

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:44