search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:02
MENU CLOSE

Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει από όλους τους πιθανούς συνυποψήφιους του – Τι δείχνει δημοσκόπηση

28.12.2022 11:16
erdogan_tourkia_dimoskopisi_new

Τα νέα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δεν είναι καλά για τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, στην τελευταία δημοσκόπηση που οι Τούρκοι πολίτες κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα στον Ερντογάν και τέσσερα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης, ο σημερινός πρόεδρος βρίσκεται πάντα στη δεύτερη θέση.

Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται όταν ο Ερντογάν τίθεται αντιμέτωπος με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει ποσοστό 51,4% έναντι 33,1% του σημερινού προέδρου.

Ο Ερντογάν χάνει και από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συγκεντρώνοντας 36,9% έναντι 43,2% του δημάρχου.

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει την ήττα και στην περίπτωση που κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης είναι η επικεφαλής του ακροδεξίου «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία εμφανίζεται να συγκεντρώνει 42,4% έναντι 36,3% του σημερινού προέδρου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η μικρότερη διαφορά εμφανίζεται στο ζευγάρι Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου, με τον πρόεδρο του κόμματος των Κεμαλιστών να επικρατεί του σημερινού προέδρου με μόλις μία μονάδα, 38,6% έναντι 37,6%.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN, ο δήμαρχος Άγκυρας -παρά τη μεγάλη διαφορά που φέρεται να έχει από τον Ερντογάν- αποκλείεται να είναι ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Ο Γιαβάς προέρχεται από το εθνικιστικό κόμμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί -αν και έχει προσχωρήσει στο κεμαλικό κόμμα- και θεωρείται πολύ συντηρητικός και εθνικιστής. Έτσι, η αντιπολίτευση δεν θα τον επιλέξει ως υποψήφιο, γιατί θα χάσει τους Κούρδους που θεωρούνται παράγοντας-κλειδί για την έκβαση των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Καραμπόλα 200 αυτοκινήτων σε γέφυρα – Η πυκνή ομίχλη «τύφλωσε» τους οδηγούς (Video)

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Kυκλώνας «βόμβα» στις ΗΠΑ: 64 οι νεκροί – Λεηλατούν τα κλειστά καταστήματα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:00