search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:24
MENU CLOSE

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης των 4,9 Ρίχτερ – Κατέρρευσε τζαμαρία καταστήματος (videos)

28.12.2022 16:31
evia_seismos_new

Η Εύβοια ταρακουνήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12), από τον σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

Το eviathema.gr έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από δύο καταστήματα στην Εύβοια -ένα στη Χαλκίδα και ένα στα Ψαχνά-, τη στιγμή της ισχυρής δόνησης.

Στο πρώτο κατάστημα ψιλικών στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας, ο σεισμός έγινε την ώρα της αλλαγής βάρδιας. Η ιδιοκτήτρια και η υπάλληλος βλέπουν τα ράφια να κουνιούνται, νιώθουν τον έντονο σεισμό και βγαίνουν γρήγορα από το μαγαζί…

Δείτε βίντεο την ώρα του μεγάλου σεισμού όπως το κατέγραψε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε κατάστημα στην Νέα Αρτάκη.

Ένα άλλο βίντεο που εξασφάλισε το eviathema.gr, δείχνει κατάστημα στο κέντρο των Ψαχνών, του οποίου η τζαμαρία κατέρρευσε…

Πυροσβεστική: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια μέχρι στιγμής, μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας και 65 χιλιόμετρα βόρεια των Αθηνών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων. Επιπλέον, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ περιπολίες γίνονται από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Ανάλογα, επίσης, έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Ακόμη, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Σοκάρουν τα SMS των κατηγορουμένων – Προσπαθούσαν να καλύψουν τα ίχνη τους (Video)

Σεισμός στην Εύβοια: Έκτακτη Σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Ευθύμιος Λέκκας: «Πιθανό να έρθει μια πολική «βόμβα» και στην Ελλάδα – Τα φαινόμενα αυτά θα είναι πιο έντονα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:24