search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:14
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Βράζουν» για τις δηλώσεις Λάσπα κατά των drag queens – Ζητούν απομάκρυνση   

02.01.2023 11:44
katerina_laspa_new

Περίοδο εσωστρέφειας φαίνεται πως περνάει το ΠΑΣΟΚ καθώς μετά την γκρίνια για τα ψηφοδέλτια ήρθε και η σύγκρουση για τις δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπα κατά της εκδήλωσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη.  

Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια ανήκει εδώ και ένα μήνα περίπου στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ και στη θέση της Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων. Όλα ξεκίνησαν από την εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη από το Thessaloniki Pride και τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο». Στην εκδήλωση μία drag Queen διάβασε ιστορίες σε μικρά παιδιά.   

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά με συμμετοχή μάλιστα στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τη Βάσια Μαδέση αναπληρώτρια γραμματέας ισότητας του κόμματος (παρών ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης).  

Στην ανάρτησή της η Κατερίνα Λάσπα έγραψε: «Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».  

Η ανάρτηση της Κατερίνας Λάσπα δημιούργησε τριγμούς εντός του κόμματος, ενώ υπάρχουν και φωνές ακόμα και για απομάκρυνση της από το ΠΑΣΟΚ. Θέση για το συμβάν πήρε και ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας πλήρως την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση.  

Εκδήλωση 

Βάσια Μαδέση (ΠΑΣΟΚ) 

Χρήστος Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ) 

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της  η Γραμματέας Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ Άννα Παπαδοπούλου: Η Βάσια Μαδέση με τη θεσμική της ιδιότητα, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, παρευρέθηκε χθες Παρασκευή στην εκδήλωση του Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά. Η Βάσια, πιστή στις αρχές της προοδευτικής παράταξης, συνεπής στον αγώνα για ισότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε στο πλευρό της για την επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά τρολ και φασίστες, που αναπαράγουν λόγο ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσοφοβικό. Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του.  

Πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπας έρχονται σε αντίθεση με τις επίσημες θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη«Έχουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υπερ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», λέει στο topontiki.gr κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.  

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά ανακοίνωσης ψηφοδελτίων, μετά τα μηνύματα Τσίπρα μέσω Βραζιλίας

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές – Ποιες ημερομηνίες είναι οι επικρατέστερες

Γλέντι στο Twitter με τις ευχές Βόζεμπεργκ για το …2033 – «Πόσο ήπια;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:14