search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:55
MENU CLOSE

Πελέ: «Φτάσαμε σπίτι» – Το συγκινητικό αντίο του γιου του – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

02.01.2023 20:19
pele

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε σήμερα η σορός του Πελέ στην έδρα της Σάντος.

H σορός του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου μεταφέρθηκε σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του ιστορικού γηπέδου, όπου μεγαλούργησε.

Δίπλα στον Πελέ βρέθηκε και ο γιος του, ο οποίος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με το συγκινητικό του αντίο στο Instagram. «Φτάσαμε σπίτι» έγραψε στην ανάρτησή του.

Οι φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο

Εντύπωση προκάλεσαν οι δύο κόρες του Πελέ, που δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με κόσμο πάνω από το φέρετρο του πατέρα τους, με την Κέλι μάλιστα να ποζάρει χαμογελαστή.

Άλλες φωτογραφίες διεθνών Μέσων Ενημέρωσης δείχνουν τον πρόεδρο της FIFA να βγάζει σέλφι, στο ίδιο σημείο, λίγο αφότου αποχαιρέτησε ο ίδιος τον «βασιλιά».

«Η στιγμή είναι πολύ θλιβερή. Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση, γιατί ο Πελέ είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν τον είδα να παίζει, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ποιος το έκανε. Η FIFA και όλες οι Συνομοσπονδίες θα του αποτίσουν φόρο τιμής με ενός λεπτού σιγή στους αγώνες. Πιο σημαντική πράξη θα είναι να ζητήσουμε από τα 211 μέλη της FIFA να ονομάσουν ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ, ώστε σε 30, 40, 50 χρόνια όλοι να γνωρίζουν ακόμα τη σημασία του, γιατί είναι αιώνιος. Η FIFA σίγουρα θα τιμήσει τον “βασιλιά” όπως του αξίζει», δήλωσε ο Ιντιφάντο.

Αμέτρητοι οπαδοί ακολούθησαν τη νεκροφόρα του Βραζιλιάνου μύθου, που θα κηδευτεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Tο λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει 24 ώρες, έως τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Στη συνέχεια η σορός του Πελέ θα περάσει από το κανάλι 6, όπου μένει η μητέρα του Ντόνα Σελέστε, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Διαβάστε επίσης:

Αυγενάκης για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου: Είναι πολλά τα ερωτήματα

Καταγγελία «βόμβα» για τον Ντάνι Άλβες – «Με ακούμπησε μέσα από το εσώρουχο»

Μουντιάλ 2022: Η «έκρηξη» των Αργεντινών μετά το τελευταίο πέναλτι – Η μοναξιά του Μαρτίνες και η «λύτρωση» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:48