search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Άντριου Τέιτ: Ο βασιλιάς των μισογύνηδων και των «ακούσια άγαμων» με το άγγιγμα του Μίδα

04.01.2023 16:22
andrew tate098- new

Ο Άντριου Τέιτ, είναι ένα χαρακτηριστικό υποπροϊόν της εποχής μας. Είναι πολλά πράγματα και τίποτε απ’ όλα αυτά.

Πρώην κικ μπόξερ, πρώην παίκτης ριάλιτι, ένας ακόμη διάσημος εκδιωγμένος από το Twitter, ένας σύγχρονος «Βασιλιάς της Αρρενωπότητας», όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί του και μερικοί φαιδροί οικοδεσπότες – παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων και ο Πιρς Μόργκαν.

Ο Τέιτ, ήταν ένας αρκετά γνωστός μαχητής του κικ μπόξινγκ, μέχρι το 2013 που αποσύρθηκε οριστικά από τα ρινγκ. Έγινε όμως ευρύτερα γνωστός στο βρετανικό κοινό το 2016, από τη σύντομη παραμονή του στο ριάλιτι του βρετανικού «BigBrother», από το οποίο εκδιώχθηκε 6 μέρες μετά την είσοδό του, όταν επιτέθηκε σε μια συμπαίκτριά του με μια λουρίδα. Η αλήθεια είναι ότι ο Τέιτ είχε υπερβεί τα όρια πουλώντας πνεύμα, κάνοντας πλήθος ομοφοβικών και μισογυνικών σχολίων, και η έξοδός του από το ριάλιτι απλά επισπεύστηκε από τον παρ’ ολίγο ξυλοδαρμό της συμπαίκτριάς του. Όμως αυτές οι 6 μέρες που κάθισε στο δημοφιλές ριάλιτι, ήταν αρκετές για να τον ανακαλύψει το τοξικότερο κομμάτι της βρετανικού τηλεοπτικού κοινού.

Το «τοξικό κοινό»

Ξαφνικά, αυτό το ασαφές κοινωνικό υποσύνολο των «μισογύνιδων», των «συνομωσιολόγων» και των «ψεκασμένων» της Μεγάλης Βρετανίας βρήκε την ηγετική φυσιογνωμία που τόσο καιρό αναζητούσε, και εκατομμύρια άνθρωποι άρχισαν να τον ακολουθούν στα social media. Ο Άντριου Τέιτ -μαζί με τον αδελφό του Τρίσταν- δεν έχασε την ευκαιρία και έψαξε τρόπους για να εκμεταλλευτεί την ξέφρενη δυναμική της δημοφιλίας του.

Έτσι, δημιούργησε ιστότοπο και κανάλι στο YouTube, με ταυτόχρονη παρουσία σε όλα τα social media, πουλώντας «μαθήματα πλουτισμού και αυτοπεποίθησης» σε άντρες. Αρχικά θα χρησιμοποιούσε κάποιες όμορφες φίλες του και στη συνέχεια επιστράτευσε περί τα 70 μοντέλα την ημέρα για να ακούν διάφορες ιστορίες αποτυχίας και «ανάστασης» ανδρών, ιστορίες που θα του απέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες followers και βέβαια, πάρα πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τέιτ, εκτός από το site, δημιούργησε και την πλατφόρμα Hustler’s University, μία διαδικτυακή «επιμορφωτική» πλατφόρμα όπου τα μέλη της πλήρωναν μηνιαία συνδρομή, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε θέματα «dropshipping» και εμπορίας κρυπτονομισμάτων. Στην ουσία η πλατφόρμα έκανε χρήση του πυραμιδικού μάρκετινγκ, όπου τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη έπαιρναν προμήθεια για κάθε νέο μέλος που «στρατολογούσαν» στην εταιρεία του Άντριου Τέιτ. Επιπλέον τα μέλη έπρεπε να αναδημοσιεύουν το υλικό με τα «εκπαιδευτικά βίντεο» στα δικά τους κοινωνικά δίκτυα αυξάνοντας έτσι το εύρος του ζητούμενου «target group». Μετά απ’ όλα αυτά, το «ανδρικό πανεπιστήμιο» του Τέιτ, είχε τον Αύγουστο του 2022, πάνω από 100.000 μέλη – συνδρομητές.

Η εξαπάτηση των «ακούσια άγαμων»

Παρόλα αυτά, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «Stripe» τελικά σταμάτησε τη διαχείριση των συνδρομών της πλατφόρμας του Τέιτ, αναγκάζοντας και το Hustler’s University να αναστείλει τη λειτουργία του.

Επίσης, ο Πολ Χάριγκαν, καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, αφού μελέτησε την υπόθεση, δήλωσε ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα θυγατρικών εταιρειών που προωθούσε ο Τέιτ, αποτελούσε την επιτομή «πυραμιδικού συστήματος» και βασιζόταν απλά και μόνο στην απήχηση που είχε ο Τέιτ στα social media!

Παρόλα αυτά, ο Τέιτ συνέχιζε να ηγείται ενός πολυπληθούς στρατού από «incels» (involuntary celibate), όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται οι να την υφήλιο «ακούσια άγαμοι» άνδρες. Ο Τέιτ, παρά τις γελοίες ρατσιστικές, σεξιστικές απόψεις του, συνέχιζε να στηρίζεται από άτομα που εκφράζουν τους «incels», άτομα σαν τον μετρ της συνωμοσίας και της παραπληροφόρησης Τζο Ρόγκαν, σαν τον ακροδεξιό Kαναδό καθηγητή ψυχολογίας Τζόρνταν Πίτερσον, και τον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν που έτρεξε να ξεπλύνει τον Τέιτ, όταν εκδιώχθηκε από το Twitter.

Τον στήριζαν ακόμη κι όταν επικροτούσε την απόφαση των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν για την αποπομπή των γυναικών από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι «είναι ευκαιρία για τις σκληρές φεμινίστριες να πάρουν τα όπλα και να δείξουν τί αξίζουν». Τον επευφημούσαν όταν θεωρούσε ότι κάθε γυναίκα είναι κτήμα του συζύγου της. Όταν θεωρούσε ότι ο Χάρβεϊ Ουάινστιν είναι ένοχος στο βαθμό που είναι ένοχη και κάθε γυναίκα θύμα βιασμού. Τον αποδέχονταν όταν διατύπωνε ότι οι γυναίκες είναι στην πλειονότητά τους πλάσματα χαμηλής νοημοσύνης. Όταν υποστήριζε ότι οι άντρες προτιμούν στο σεξ γυναίκες που είναι σχεδόν ανήλικες, επειδή είναι λιγότερο χρησιμοποιημένες.

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν τον Τέιτ έναν «ακίνδυνο και γραφικό μισογύνη», οι ακροδεξιοί κύκλοι ταυτίστηκαν με το «χιούμορ» και τις ρατσιστικές, σεξιστικές απόψεις του, και ένας ολόκληρος κόσμος γαλουχημένος στην αμάθεια και την αγένεια, ένας ολόκληρος κόσμος που αρέσκεται στην καφρίλα και στη μαύρη αντίδραση, ακολουθούσε στα social media επικροτώντας τα σχόλια του Τέιτ, και λοιδορώντας τα θύματά του. Ένας κόσμος που πάντα υπήρχε, αλλά μέσω των κοινωνικών δικτύων ήρθε στην επιφάνεια και απέκτησε επίγνωση του μεγέθους του.

Ο Άντριου Τέιτ, πέραν του ότι είναι ένας φοβερός λαϊκιστής (είχε δουλέψει και στη διαφήμιση), που ξέρει πολύ καλά πώς να συντηρεί την επαφή με τους «ακούσια άγαμους» που τον ακολουθούν, είχε την εξυπνάδα να εφεύρει μια περσόνα που υποτίθεται πως έκανε όλα αυτά τα πικρά σχόλια. Έτσι, μπορούσε να ξεφύγει τις κακοτοπιές χρεώνοντας τις αρνητικές του απόψεις στη δημόσια περσόνα του.

Αρχή του τέλους

Το Νοέμβριο του 2022, όταν ο Έλον Μασκ πήρε στα χέρια του το Twitter, επετράπη στον Άντριου Τέιτ να ξανανοίξει το λογαριασμό του. Κάποια στιγμή, ο Άντριου Τέιτ, θεώρησε έξυπνο να επιτεθεί στη νεαρή ακτιβίστρια – οικολόγο Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Συγκεκριμένα όταν ο Τέιτ σε κάποια ανάρτησή του καυχήθηκε για τα 33 αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που διαθέτει, η Γκρέτα Τούνμπεργκ του απάντησε ότι κάποιο έλλειμα προσπαθεί να καλύψει. Τότε ο Τέιτ απάντησε με ένα βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν αλαζονικός, φορώντας ένα μπουρνούζι και καπνίζοντας το πούρο του, λέγοντας ότι «η Τούνμπεργκ έχει πρόβλημα γιατί δεν καταλαβαίνει το μάτριξ, και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να αποδεχθεί έξτρα φορολογίες προκειμένου να μην καίει ο ήλιος», και κατάληγε ότι η Τούνμπεργκ έχει μικρό πέος όπως δείχνει η διεύθυνση του e – mail της. Στο βίντεο ο Τέιτ την ώρα που μιλά δέχεται δύο πίτσες που είχε παραγγείλει και τις ακουμπά στο τραπέζι που κάθεται λέγοντας: «Ελπίζω τα κουτιά να μην είναι από ανακυκλωμένα υλικά».

Αυτά τα κουτιά πίτσας στάθηκαν μοιραία για τον αλαζονικό Άντριου Τέιτ που τον τελευταίο καιρό ήταν φυγόδικος κατηγορούμενος για υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων και βιασμούς γυναικών. Οι Αρχές, μέσα από το βίντεο, τσέκαραν τη φίρμα της πιτσαρίας και βρήκαν από πού τις είχε παραγγείλει ο Τέιτ. Έτσι, οι Ειδικές Δυνάμεις της αστυνομίας της Ρουμανίας εισέβαλαν στο μυστικό εξοχικό που διατηρούσε στο Βουκουρέστι και συνέλαβαν τον Άντριου Τέιτ και τον αδελφό του Τρίσταν που τώρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές κατηγορίες.

Τώρα η Δικαιοσύνη θα κρίνει τον Άντριου Τέιτ, τον άνθρωπο που έγινε διάσημος και εκατομμυριούχος πουλώντας διαδικτυακά τις τοξικές του ιδέες. Όμως οι στρατιές των αντιδραστικών, των «ακούσια άγαμων» (incels) κομπλεξικών ανδρών θα παραμείνουν ως μια θλιβερή ανθρώπινη εφεδρεία, ως μια θλιβερή υπενθύμιση, περιμένοντας την άφιξη του νέου τους Μεσσία.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Ζαχαριάδης στο topontiki.gr: Η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στο «καθεστώς» Μητσοτάκη μετουσιώνεται σε αίτημα για πολιτική αλλαγή

Βασίλης Κικίλιας στο topontiki.gr: Η κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα στους πολίτες, σε όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις που θα «μαγέψουν» μικρούς και μεγάλους! (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26