search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις που θα «μαγέψουν» μικρούς και μεγάλους! (Video/Photos)

20.12.2022 14:38
christoygenna_athina-new

Τα Χριστούγεννα αποτελούν αναμφισβήτητα την πιο αγαπημένη γιορτή για κάθε ηλικία! Είναι η περίοδος που τα χαμόγελα, η αγάπη, η χαρά, η διασκέδαση, τα δώρα, τα παιχνίδια προσφέρονται σε αφθονία!

Σε κάθε περίπτωση, είναι η εποχή που τα παιδιά περιμένουν με λαχτάρα και η… τέλεια ευκαιρία για κάθε γονέα να δημιουργήσει μαζί τους τις πιο όμορφες αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή!

Η Αθήνα έχει, ήδη, φορέσει τα… καλά της, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Το topontiki.gr συγκέντρωσε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της πρωτεύουσας, ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να μείνουν αξέχαστα σε μικρούς και μεγάλους!

The Christmas Factory

Το The Christmas Factory , το αγαπημένο Εργοστάσιο Χριστουγέννων της πόλης, άνοιξε για άλλη μια χρονιά τις πόρτες του στο κοινό, πιο λαμπερό από ποτέ, καλώντας τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του!

Οι χριστουγεννιάτικες μηχανές έχουν, ήδη, ανάψει, τα ξωτικά έχουν πάρει τη θέση τους για μεγάλες εκπλήξεις, τη στιγμή που τα μπισκότα ψήνονται σκορπίζοντας σε όλη την Τεχνόπολη τις πιο λαχταριστές μυρωδιές!

7 + 1 νέα ξεχωριστά εργαστήρια υπό την επιμέλεια του Γιώργου ΣουλεΪμαν θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν με πολλές δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, face painting, dancefloor, παγοδρόμιο και φυσικά τον Άη Βασίλη ο οποίος έχει, ήδη, φτάσει περιμένοντας να μοιράσει παιδικά χαμόγελα και χαρά!

Νύχτα των Ευχών στην Πλατεία Κοτζιά

Την Παραμονή Χριστουγέννων, παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών», φωτίζουν την πόλη με τις πιο εγκάρδιες ευχές υπό τους ήχουςτης μουσικής των παραγωγών του Pepper 96.6 ζωντανά! Ακολουθεί το μεγάλο πάρτι του ραδιοφωνικού σταθμού μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας!

Omonoia Christmas Market

Το γιορτινό πνεύμα των ημερών διαχέεται, ήδη, από τις 17 Δεκεμβρίου και στην πλατεία Ομονοίας όπου μέχρι και την 1η Ιανουρίου η Omonoia Christmas Market, ο νέος εμπορικός και ψυχαγωγικός θεσμός της πρωτεύουσας, θα γεμίζει με λάμψη την ιστορική πλατεία, προσφέροντας χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, πολλά δώρα και τεράστια χαμόγελα μέσα από μία σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις πιο λαχταριστές λιχουδιές από ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, να κάνουν τις αγορές τους και φυσικά, να απολαύσουν την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην καρδιά της πρωτεύσουσας!

Χριστουγεννιάτικα «χωριά» στις γειτονιές της Αθήνας

Από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, κάθε γωνιά της Αθήνας «πλυμμηρίζει» από τα δικά της χριστουγεννιάτικα «χωριά»!

Από την Παρασκευή 23 έως τις 6 Ιανουαρίου, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται στις θέσεις τους περιμένοντας με λαχτάρα να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους με κατασκευές, κεράσματα, face painting και πολλές ακόμα γιορτινές δράσεις και εκδηλώσεις. Από αυτές, δεν θα λείψουν, φυσικά, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί!

Πού μπορείτε να τα βρείτε όλα αυτά;

  • Πλατεία Μεσολογγίου – Παγκράτι
  • Πλατεία Χελντράιχ – Νέος Κόσμος
  • Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί – Θησείο
  • Πλατεία Αγίας Αικατερίνης – Κάτω Πετράλωνα
  • Πλατεία Αθανασίου Διάκου – Θυμαράκια
  • Πλατεία Ναθαναήλ – Αγ. Ελευθέριος
  • Πλατεία Αγίου Ανδρέα – Λαμπρινή
  • Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα
  • Πλατεία Αγίου Δημητρίου & Πανόρμου – Αμπελόκηποι
  • Πλατεία Γκίκα – Ελληνορώσων

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο!

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γράφει το νέο του θεατρικό έργο, πολύ αστείο και μια… σταλιά τρομαχτικό έργο απευθυνόμενο τόσο στα παιδιά όσο και τους γονείς τους! Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Σοφία Βγενοπούλου, αγαπημένη σκηνοθέτις παραστάσεων για παιδιά και εφήβους.

Σύνοψη έργου

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα καταφθάνει από το Παρίσι η διάσημη συγγραφέας Ουρανία Σελέστ για να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αγαπημένου της ανηψιού. Ωστόσο, μαζί με εκείνη καταφθάνει και η… τεράστια βαλίτσα της! Η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται, καθώς μέσα σε λίγες μόλις μέρες θα αλλάξουν τα πάντα! Το μεγάλο ερώτημα είναι, φυσικά, ένα: Τι κρύβεται, επιτέλους, μέσα στη μυστηριώδη εκείνη βαλίτσα; Στον ρόλο της Ουρανίας Σελέστ, η Έλενα Τοπαλίδου. 

Παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα από τα πιο εορταστικά παγοδρόμια της Αθήνας λειτουργεί και φέτος στο Αίθριο του Μεγάρου. Μια φωτισμένη ολόλευκη παγοπίστα 350 τ.μ. με ειδικό στέγαστρο περιμένει επισκέπτες κάθε ηλικίας για να τους διδάξει με ασφάλεια τις βασικές αρχές του πατινάζ. Αν πάλι γνωρίζετε τα βασικά, τότε έμπειροι προπονητές είναι στη διάθεσή σας για ιδιαίτερα μαθήματα!

Greek Santa’s Village

Έχοντας πάρει τη θέση του από τις 7 Δεκεμβρίου, ο Αη Βασίλης παίρνει ελληνική υπηκοότητα και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στο ελληνικό χωριό του, στα Θέατρα Βράχων «Άννα Συνοδινού» και «Μελίνα Μερκούρη». Μάλιστα, θα παραμείνει εκεί έως τις 8 Ιανουαρίου, μετατρέποντας την Αθήνα σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!

Τα αγαπημένα θέατρα του Βύρωνα το πλούσιο καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα θα προσφέρουν συναυλίες από μεγάλα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, χορευτικά, πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα για όλη την οικογένεια!

Τέλος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχοντικό του Αη Βασίλη και το σπιτάκι του παραμυθιού, να ακούσουν υπέροχες χριστουγεννιάτικες ιστορίες και φυσικά, να παίξουν με τα ξωτικά και τις μασκότ που θα είναι εκεί, προσφέροντάς τους απλόχερα μοναδικές στιγμές χαράς και ενθουσιασμού!

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα του σπιτιού σας, σαν τον παλιό καλό καιρό

Ξεκίνησε τις διαδρομές του ο γιορτινός συρμός του Τραμ με οδηγό τον Άι Βασίλη (Video)

Χριστουγεννιάτικες γιορτές με την παράδοση, τη μαγεία και τις γεύσεις της Κρήτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08