search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:14
MENU CLOSE

«Θέατρο ξανά» από το ΚΘΒΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2264
12/1/2023
14.01.2023 06:00
Αυτός είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ - Media

Το ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα δεν μπορούσε να μην έχει και θέατρο. Βρήκα την ευκαιρία να δω παραστάσεις, να συναντήσω τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέρη Πελτέκη, να διαπιστώσω ότι η πόλη ήταν γεμάτη με έντυπα του οργανισμού με κεντρικό σύνθημα «Θέατρο ξανά».

Απόλυτα ισορροπημένο το ρεπερτόριο του ΚΘΒΕ με μια δημοφιλή κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», με ηθοποιούς του θεάτρου – έως το κλασικό «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, στη Μονή Λαζαριστών, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Τι μπορείτε να δείτε το αμέσως επόμενο διάστημα:

«Τα Τρελά Βατράχια». Ένα έργο ταυτόχρονα κωμικό και τραγικό, εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, παρουσιάζεται, σε μετάφραση Γιώργου Βουδικλάρη, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η Melody Mourey έγραψε και σκηνοθέτησε τα «Τρελά βατράχια» (με περισσότερες από 500 παραστάσεις και 3 υποψηφιότητες για τα βραβεία Molieres). Στην Πολωνία αναπτύχθηκε το εμβόλιο κατά του τύφου, και στην Πολωνία του 1940 ένας γιατρός και ο καλύτερός του φίλος επινόησαν ένα έξυπνο σχέδιο γύρω από αυτό το εμβόλιο για να αποτρέψουν την απέλαση των κατοίκων ενός χωριού από το ναζιστικό καθεστώς.

– «Η Τριλογία του Παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι, που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο 2023 στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Μια κωμωδία χαρακτήρων μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική και την εικαστική ματιά της bijoux de kant. Πρεμιέρα: Σάββατο 28.01.2023.

– «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μολιέρου, που θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), ξεκίνησε πρόβες. Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό παρουσιάζοντας μια μουσική ανάγνωση της αγαπημένης κωμωδίας, βασισμένη στη μετάφραση του Ιωάννη Πολέμη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο o καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης (Photos under That long black cloud).

– Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Γκάρης, το μιούζικαλ» στο Βασιλικό Θέατρο, ένα από τα τρία βιβλία για παιδιά που έχει γράψει η Τασούλα Επτακοίλη, σε διασκευή του Βαγγέλη Κουφάκου, σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή και στίχους του Σωτήρη Τριβιζά (Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή: 10.30. Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11.00).

Διαβάστε επίσης:

Όλο το προεκλογικό σχέδιο Ανδρουλάκη

ΚΚΕ: Έτοιμος ο κορμός των ψηφοδελτίων για τις επικείμενες εκλογικές μάχες του 2023

Ουκρανία: «Διαιώνιση» του πολέμου στην Ευρώπη ο στόχος των «γερακιών» της Ουάσιγκτον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:14