search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:46
MENU CLOSE

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Πλήρης κυβερνητική κάλυψη στον Α/ΓΕΕΘΑ, το «μπαλάκι» στον ΣΥΡΙΖΑ

16.01.2023 14:29
oikonomou_new

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, περί της ανανέωσης της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, για έναν χρόνο ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να «πετάξει το μπαλάκι» της υπόθεση που συσχετίζει τον στρατηγό με την υπόθεση των υποκλοπών στην αντιπολίτευση.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Και η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανένα τρόπο και, πάντως, όχι από “υλικό” ρυπαρών δικτύων, που διοχετεύουν ορισμένοι συστηματικά και προνομιακά σε συγκεκριμένους κύκλους».

Περνώντας, δε, στην αντεπίθεση, σχετικά με νέα δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν -σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ- εκθέσεις της ΕΥΠ σχετικά με τον Α/ΓΕΕΘΑ, διερωτήθηκε αν «η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον Α/ΓΕΕΘΑ; Ναι, όχι και γιατί;. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την απαραίτητη ευαισθησία και ευφυΐα να αντιληφθούν ποιος ωφελείται από την επίθεση και την υπονόμευση στο πρόσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων; Εκτός από τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες, ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται καθόλου για το τι γράφεται, τι λέγεται στην Τουρκία και πώς αξιοποιείται ως επιχειρηματολογία το περιεχόμενο των κομματικών του ανακοινώσεων;».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «με δεδομένο ότι ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον πρωθυπουργό έχουν φθάσει αυτές οι περιβόητες εκθέσεις της ΕΥΠ, εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα: αν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα. Αν είναι προϊόντα “κοπτοραπτικής”, γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασέτας που θέλει να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω. Αλλά, αν έχουν κάποια βάση αλήθειας και κάποιοι λειτουργώντας εκτός πλαισίου εντός της ΕΥΠ έκαναν τέτοια πράγματα, με δεδομένο ότι δεν έχουν φθάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση, στο Μαξίμου, ποια είναι η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους σήμερα αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις εκτός πλαισίου δραστηριότητες εντός της ΕΥΠ. Δηλαδή, ποια είναι αυτά τα ρυπαρά δίκτυα, τι είναι αυτό που τους συνδέει και τους ενώνει».

Παράλληλα, απευθυνόμενος και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «οφείλουν να μας ξεκαθαρίσουν τι σκοπό εξυπηρετεί, σε μια εποχή αστάθειας, αναθεωρητισμού και διεθνούς έντασης, αυτή η με εντελώς ανυπόστατους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς -πολύ πιθανόν ως προϊόντα “κοπτοραπτικής”- επίθεση στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή την κρίσιμη συγκυρία και στιγμή για τη χώρα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον», καλώντας τον Α. Τσίπρα να «απαντήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό τα παραπάνω ερωτήματα».

Μιλώντας για διεθνή αστάθεια, και ερωτηθείς για την -φερόμενη ως- κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να επιχειρήσει να συνδέσει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία με το σχέδιο προμήθειας από την Ελλάδα αεροσκαφών 5ης γενιάς τύπου F-35, ο Γ. Οικονόμου, αφού δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς εισηγείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, επισήμανε ότι η ιδέα αυτή προκάλεσε «ισχυρές αντιδράσεις αξιωματούχων του Κογκρέσου, που υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να δοθούν όπλα σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, όσο η χώρα αυτή απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει φροντίσει να καταστήσει απολύτως σαφή στους εταίρους και τους συμμάχους μας και όλες τις μεγάλες δυνάμεις την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο».

Όσον αφορά δε στο ζήτημα των εκλογών και του σχηματισμού κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της ΝΔ, ότι, δηλαδή στις εκλογές με το νόμο της ενισχυμένης αναλογικής θα πετύχει το στόχο της αυτοδυναμίας, ωστόσο, σημείωσε με νόημα ότι «η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, στην περίπτωση που η αυτοδυναμία δεν επιτευχθεί, ενώ δεν έκανε κανένα σχόλιο για την παρουσία βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στην κηδεία του αποβιώσαντα έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Νέα ηχηρή παρέμβαση από την PEGA – Παραπέμπει την υπόθεση σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Κομισιόν

FAZ: Ήττα για την κυβέρνηση η αθώωση των ΜΚΟ για κατασκοπεία

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν πανικό Μαξίμου απέναντι στις αποκαλύψεις για Φλώρο – Στον ορίζοντα επιβεβαίωση και από ΑΔΑΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04