search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν πανικό Μαξίμου απέναντι στις αποκαλύψεις για Φλώρο – Στον ορίζοντα επιβεβαίωση και από ΑΔΑΕ

16.01.2023 10:58
SYRIZA_LOGO_new

Απαντήσεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που παρουσιάζει την έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τον «στόχο 519 c» όπως φέρεται να είναι ο κωδικός του Αρχηγού των Ε.Δ.

Από τις αντιδράσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και του Κ. Φλώρου η Κουμουνδούρου κρατά το γεγονός ότι η παρακολούθηση δεν διαψεύστηκε ωστόσο συνεχίζει να πιέζει για απαντήσεις τόσο για την παρακολούθηση όσο και για το περιεχόμενο αυτής. Με βάση και τις καταγραφές της έκθεσης που επικαλείται το δημοσίευμα, αγορά σπιτιού από τον ΓΕΕΘΑ φέρεται να έγινε έναντι υψηλού τιμήματος το οποίο κατά το ήμισυ (600.000 ευρώ) ήταν «μαύρα». Μεταξύ άλλων οι καταγραφές αποκαλύπτουν και τις κακές σχέσεις του αρχηγού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και συνομιλίες για οπλικά συστήματα.

Η Κουμουνδούρου σχολίασε με σκωπτικό τρόπο την απάντηση Φλώρου. Ειδικότερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε: «Με την απάντηση του ο κ. Φλώρος τελικά δεν διέψευσε την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ. Το μόνο που μας είπε είναι ότι οι αποκαλύψεις δε θα αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης του με αυτούς που τον παρακολουθούσαν. Μένει να μάθουμε -ελπίζουμε σύντομα-  αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού».

Παράλληλα επανέλαβε τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα ακόμη αποκαλυπτικό δημοσίευμα:

-Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;

-Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;

-Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;

Παράλληλα η εκπρόσωπος ανέδειξε και την αφωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας: «Περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον μια αντίδραση, από τον “σαχλαμάρα” όπως τον αποκαλεί -σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δημοσιευμάτων- ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο».

Με το βλέμμα στο πόρισμα Ράμμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πιέζει για απαντήσεις επιχειρώντας να αναδείξει την σιωπή του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου την οποία μεταφράζει ως ένδειξη αμηχανίας και πανικού. Πολλώ δε μάλλον που έχει γίνει γνωστό ότι η ΑΔΑΕ έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο έρευνας με τους παρόχους τηλεπικοινωνίας και έχει εντοπίσει αριθμό αιτημάτων για επισυνδέσεις από την ΕΥΠ που αφορούν έναν υπουργό και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του News247.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται λοιπόν να επιδιώξει να δοθεί συνέχεια προκειμένου τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής από τη δημοσιογραφική έρευνα να επιβεβαιωθούν και με τον πλέον θεσμικό τρόπο, δηλαδή μέσω του πορίσματος της ΑΔΑΕ. Εξ ου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την πραγματοποίηση συνεδρίασης της Θεσμών και Διαφάνειας όπου ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος θα κληθεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενέργησε η αρχή παρά τις (αποτυχημένες) προσπάθειες παρεμπόδισής του από την πλευρά της κυβέρνησης και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αναφορικά με τον τελευταίο και την γνωμοδότηση για την ΑΔΑΕ, αυτή κατά γενική ομολογία από συνταγματολόγους – νομικούς είχε χαρακτήρα «προληπτικής απαγόρευσης» στην Αρχή να προχωρήσει την έρευνά της υπό την απειλή ποινικών κυρώσεων.

Η γαλάζια «αναστάτωση» ελέω Γλύξμπουργκ

Στο μεταξύ, ενόσω η κυβέρνηση και η ΝΔ τελούν τα τελευταία 24ωρα υπό τον «πυρετό» της προετοιμασίας της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν άφησαν ασχολίαστη την αναστάτωση που προκλήθηκε στο εσωτερικό της ΝΔ προκειμένου να καταδείξουν προς το κεντρώο ακροατήριο πώς η γαλάζια παράταξη έκανε στην άκρη τις φιλελεύθερες συντεταγμένες του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή προκειμένου να ικανοποιήσει εν μέρει – κι εν όψει εκλογών – τους υπερσυντηρητικούς φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους της.

Ενδεικτικά, σε συνέντευξή της στον Αντ1 το Σάββατο η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως «κηδεύεται ένας ιδιώτης και δεν θα έπρεπε να γίνει ούτε διυπουργική σύσκεψη γι’ αυτό, ούτε η οικογένειά του να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου για να συζητάει με ανώτατο υπουργό, ούτε να παρίσταται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην κηδεία», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δηλώσεις όπως αυτές του κ. Βορίδη ή του κ. Πέτσα, είναι εξαιρετικά προσβλητικές προς τον ελληνικό λαό, προς την ιστορία και προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Επιπλέον επισήμανε ότι «εντός της ΝΔ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα και τα στελέχη της λένε πως επελέγη η μέση λύση. Μέση λύση ως προς τι; Η ΝΔ έχει έναν προβληματισμό, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα κόμμα το οποίο τάσσεται με σαφήνεια υπέρ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άρα δεν έχει στο εσωτερικό του, πόσο μάλλον σε υπουργικές θέσεις, ανθρώπους  οι οποίοι νοσταλγούν τη βασιλεία. Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Όταν ο κ. Βορίδης στο συλλυπητήριο μήνυμά του μιλάει για τον βασιλιά, δεν μιλάει καν για τον τέως βασιλιά».

Υπενθυμίζεται, πως κεντρικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε το ζήτημα χαμηλά εκδίδοντας μια λιτή ανακοίνωση για το θάνατό του, με μια σύντομη αναφορά στον ιστορικό ρόλο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και τη συμβολή του στις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στην Δικτατορία: «Το πολιτειακό ζήτημα στη χώρα μας έκλεισε οριστικά με την αμετάκλητη απόφαση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα του 1974 και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έχει κριθεί ήδη από την Ιστορία. Η περίοδος που ο τέως ήταν αρχηγός του ελληνικού κράτους έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού με τα μελανότερα χρώματα. Οι δικές του ευθύνες, δε, ήταν βαριές και ο ρόλος του μοιραίος πυροδοτώντας μια σειρά από πολιτικές εξελίξεις που τραυμάτισαν τη Δημοκρατία και, τελικά, οδήγησαν στη Δικτατορία. Σε ανθρώπινο επίπεδο ωστόσο εκφράζουμε τα ειλικρινή  μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς (photos)

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει για την ανανέωση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Οι πολιτικοί που θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:44