search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Qatargate: Αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

16.01.2023 18:43
evropaiko koinovoulio

«Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της βουλευτικής ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Αυτά τα αιτήματα παραπέμθφηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων του ΕΚ», ανέφερε πριν από λίγο στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ήδη από τις 2 Ιανουαρίου η κ. Μέτσολα είχε ανακοινώσει ότι με κατεπείγουσες ενέργειες ξεκινά η διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο ευρωβουλευτών, χωρίς τότε να τους κατονομάσει, διαμηνύοντας όμως ότι δεν θα υπάρξει ατιμωρησία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς της ιταλικής πόλης Μπρέσια αποφάσισαν νωρίτερα ότι η Σίλβια Παντσέρι, κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπως έχουν ζητήσει οι βελγικές αρχές.

Η Σίλβια Παντσέρι βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία. Συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης για το σκάνδαλο Qatargate.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Την έκδοση της κόρης του Παντσέρι στο Βέλγιο αποφάσισαν οι ιταλικές αρχές

Ματέο Μεσίνα Ντενάρο: Ποιος είναι ο διαβόητος αρχινονός της Σικελίας που διέφευγε 30 χρόνια (photos/videos)

Βρετανία: Ομολογία-σοκ για 24 βιασμούς σε 18 χρόνια από αξιωματικό της αστυνομίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:55