search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:09
MENU CLOSE

Γαλλία: Πώς ένας πίνακας της Μαντόνα μπορεί να αλλάξει την «πολιτιστική» πορεία της πόλης Αμιέν (Video)

17.01.2023 20:23
pinakas_new

Η δήμαρχος της γαλλικής πόλης Αμιέν ζήτησε από την σούπερ-σταρ της ποπ Μαντόνα να δανείσει έναν πίνακα στην πόλη, από την προσωπική της συλλογή, για να βοηθήσει την πόλη να αναδειχτεί ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2028.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς την Μαντόνα η δήμαρχος Μπριζίτ Φουρέ αναφέρει: «ίσως να μην έχεις ακούσει ποτέ για την Αμιέν, αλλά υπάρχει μια ειδική σχέση ανάμεσα σε σένα και την πόλη μας».

Η Μαντόνα είναι βέβαιο ότι γνωρίζει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος γεννήθηκε στην Αμιέν. Όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Μακρόν, η σταρ της ποπ έγραψε στα social media: «Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν».

Είναι ωραίο που η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είναι 24 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της και κανένας στην Γαλλία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την διαφορά ηλικίας… Ζήτω η Γαλλία!».

Η ιστορία του πίνακα

Η ειδική σχέση στην οποία αναφέρθηκε η Μπριζίτ Φουρέ στο μήνυμά της προς την Μαντόνα είναι ένας πίνακας ζωγραφικής που κάποτε βρισκόταν στο δημοτικό μουσείο, αλλά χάθηκε στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και σήμερα πιστεύεται ότι ανήκει στην προσωπική συλλογή της Μαντόνα.

Ο πίνακας αυτός, με τίτλο «Άρτεμις και Ενδυμίων», είναι έργο του Ζερόμ-Μαρτέν Λανγκλουά και φιλοτεχνήθηκε κατόπιν παραγγελίας του Λουδοβίκου  XVIII. Βρισκόταν στο δημοτικό μουσείο της Αμιέν και στη διάρκεια του πολέμου, το 1918, όταν η πόλη βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς, θεωρήθηκε ότι καταστράφηκε.

Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο πίνακας – ή κάποιο ακριβές αντίγραφό του- βγήκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το 1989 και αγοράστηκε από την Μαντόνα έναντι 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Φουρέ διαβεβαιώνει στο βίντεο που έστειλε στην Μαντόνα ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ιδιοκτησίας. «Δεν αμφισβητούμε ότι απέκτησες νόμιμα το έργο», αναφέρει η δήμαρχος της Αμιέν, προσθέτοντας: «θα μπορούσες να μας το δανείσεις για την περίσταση της προσπάθειάς μας να γίνουμε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2028, ώστε οι ντόπιοι να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και πάλι το έργο και να το  χαρούν».

Η επιλογή της πόλης που θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2028 θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ (Photos/Videos)

Qatargate: Συμφωνία για πλήρη συνεργασία με τις βελγικές αρχές υπέγραψε ο Παντσέρι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δραματική ιστορία ενός πρώην μισθοφόρου της Wagner (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:09