search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:12
MENU CLOSE

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι… γραφικότητες σε 20 φωτογραφίες

17.01.2023 16:46
kideia-konstantinou-1-new

Δεν θέλει πολύ να συναντηθεί η γραφικότητα με την γελοιότητα, ακόμη και σε ένα λυπηρό γεγονός όπως είναι η κηδεία ενός ανθρώπου που κάποτε υπήρξε βασιλιάς.

Φρόντισαν για αυτό οι πάσης φύσεως φιλοβασιλικοί που έδωσαν μια νότα νοσταλγίας της βασιλείας στην Ελλάδα με τις ιαχές τους «βασιλιά μας» για τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο, αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς του. «Να τα πριγκιπόπουλα» και «στον θρόνο ξανά» ακούστηκαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για τα βλαστάρια του.

Επίσης, οι νοσταλγοί της βασιλείας όταν τελείωσε η κηδεία και το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, άρχισαν να φωνάζουν «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς» ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο.

«Ψωμί, ελιά και Κώτσο Βασιλιά» ήταν το σύνθημα των νοσταλγών του έκπτωτου μετά την έξοδο της σορού του από τη Μητρόπολη πριν πάρει το δρόμο για το Τατόι, ενώ κυριάρχησαν και οι ιαχές «Παύλος, Παύλος» προς τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά. Μερίδα του πλήθους άρχισε να φωνάζει συνθηματικά και το όνομα της Άννας Μαρίας, σε μια επίδειξη «μνήμης» στη… βασίλισσά τους.

Και βέβαια, στο λαϊκό προσκύνημα που προηγήθηκε της κηδείας με ορισμένους από τους συγκεντρωμένους να κρατούν φωτογραφίες του έκπτωτου βασιλιά, ελληνικές σημαίες με το… στέμμα, φειγ βολάν που αναγράφουν τη λέξη «αθάνατος», φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη για Τατόι: Μέχρι το 2025 η πρόσβαση των πολιτών στα παλιά ανάκτορα

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Πόσο κόστισε το δείπνο μετά την κηδεία στη Μεγάλη Βρεταννία

Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές με πρόσχημα την ενοικίαση – αγορά ακινήτων ή αντικειμένων – Άνω του 1 εκατ. ευρώ η λεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07