search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:10
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Νέο εργαλείο μετρήσεων σε παραδοσιακά, ψηφιακά Μέσα από τη Nielsen (videos)

17.01.2023 14:16
nielsen-one_new

Νέο εργαλείο μέτρησης τηλεθέασης ανακοινωσε η Nielsen, το οποίο ήδη εδώ και λίγα 24ωρα εφαρμόζεται στις ΗΠΑ. Το Nielsen One Ads υπόσχεται μετρήσεις τηλεθέασης σε γραμμική τηλεόραση, καλωδιακή, φορητές συσκευές (κινητά, τάμπλετς κλπ) και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Καθώς ο τρόπος με τον οποίον έχουμε πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει διαφοροποιηθεί αρκετό καιρό τώρα «υπάρχει τεράστια ανάγκη για cross-channel μετρήσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβει κάποιος ποιους προσεγγίζει, πόσο συχνά και από ποιες πλατφόρμες», όπως μεταξύ άλλων τόνισε ο Κιμ Τζιλμπέρτι, εκ των επικεφαλής της εταιρείας ερευνών αγοράς,  μετρήσεων τηλεθέασης και όχι μόνον τέτοιων.

Όταν το Nielsen One, η πλατφόρμα μέτρησης πολλαπλών οθονών της εταιρείας, θα είναι πλήρως λειτουργική, θα επιτρέπει στους ανθρώπους του κλάδου  «να σχεδιάζουν και να συναλλάσσονται με βάση ένα ενιαίο σύνολο μετρήσεων, οι οποίες να είναι αξιόπιστες, ανεξάρτητες και να ακολουθούν κοινά πρότυπα σε όλες αυτές τις διαφορετικές πλατφόρμες».

Το νέο τεχνολογικό «εργαλείο» εμφανίζεται στην αγορά λίγο μετά το λανσάρισμα υπηρεσιών ροής περιεχομένου με διαφημίσεις από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Netflix και  Disney+ και ενόψει των αρχικών διαπραγματεύσεων του 2023.

Το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης είναι κατακερματισμένο εδώ και χρόνια, ενώ διαφορετικά συστήματα μέτρησης αναπτύσσονται, χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα πλατφόρμα, και κανένα από αυτά δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο. Η Nielsen όμως ισχυρίζεται ότι διαφοροποιείται επειδή παρέχει μια συνεπή, συγκρίσιμη και όχι επικαλυπτόμενη μέτρηση με το Nielsen One. Όπως υποστηρίζεται, οι διαφημιζόμενοι, οι διαφημιστές, τα κανάλια και οι πάροχοι θα μπορούν να κατανοούν την επισκεψιμότητα των χρηστών και τη συχνότητα, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις στη γραμμική τηλεόραση, τη συνδεδεμένη τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό.

Επίσης το Nielsen One Ads θα εισάγει τα λεγόμενα impact data – στοίχεια/δεδομένα που παρέχουν πληροφόρηση για τα «κανάλια» από τα οποία καταγράφεται παρακολούθηση οπτικοακουστικού περιεχομένου, πέραν της παραδοσιακής τηλεόρασης-  για πιο λεπτομερή μέτρηση στην γραμμική τηλεόραση, υπολογίζοντας το κοινό σε επίπεδο δευτερολέπτου και όχι λεπτού, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η αναβαθμισμένη διαδικασία σφυγμομέτρησης προγραμμάτων και διαφημίσεων προφανώς και θα εφαρμοστεί και στην ελληνική οπτικοακουστική αγορά, για την ώρα δεν είναι γνωστή η χρονική στιγμή έλευσης και ανάπτυξης της στο εγχώριο μιντιακό οικοσύστημα.

Θα πάρει χρόνο -βέβαιο είναι- καθώς το εργαλείο της μεταχρονολογημένης τηλεθέασης το οποίο εφαρμόζεται από το 2010 στην Αγγλία και τουλάχιστον από το 2019 στις ΗΠΑ, άρχισε να αξιοποιείται μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο στα ελληνικά κανάλια, τα οποία μέχρι τώρα είναι σε κατάσταση εξοικείωσης με το νέο προϊόν δυναμομέτρησης, αναφέρουν πηγές της τηλεοπτικής αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Λιάγκας προς Τσίπρα: «Πήρες τη λαμπερή Πόπη Τσαπανίδου και την έκανες σαν να είναι σε περιφερειακό κανάλι» (Video)

MasterChef: Ο διαγωνιζόμενος που διεκδικεί το έπαθλο για να κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου (Video)

Παγιδευμένοι: Κλάματα, χωρισμοί, ξεσπάσματα και το βιβλίο-μυστήριο που… αναστάτωσε τους τηλεθεατές (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:09