search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:03
MENU CLOSE

Δέκα χιλιάδες απολύσεις ανακοίνωσε η Microsoft

18.01.2023 18:49
microsoft new

Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα περικόψει μέχρι το τέλος Μαρτίου η Microsoft, η οποία έκανε απολύσεις και τον περασμένο Ιούλιο.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι 10.000 απολύσεις τον Μάρτιο θα επιβαρύνουν κατά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια τα οικονομικά της εταιρίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη της επιταχυνόμενης προσπάθειας εταιριών του αμερικανικού κλάδου της υψηλής τεχνολογίας για την λήψη μέτρων διαβλέποντας ότι επέρχεται μία περίοδος ύφεσης, όπως σημειώνει ο Guardian.

Η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο μικρές μειώσεις προσωπικού και τον Οκτώβριο η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios έγραψε ότι η εταιρία είχε απολύσει λιγότερους από 1000 εργαζόμενους από διάφορα τμήματα.

Η Microsoft προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ύφεση στην αγορά προσωπικών υπολογιστών μετά την πανδημική κρίση, που είχε ως συνέπεια να μειωθεί η ζήτηση για τα Windows και το συνοδευτικό λογισμικό. H Microsoft υφίσταται απώλειες και λόγω του ότι οι πελάτες της στο cloud computing προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες τους, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εργαζόμενοι στην Microsoft ενημερώθηκαν από τον εκτελεστικό διευθυντή Σατία Ναντέλα ότι οι απολύσεις επηρεάζουν λιγότερο από το 5% του εργατικού δυναμικού. Η αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων από την εργοδοσία άρχισε ήδη και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Η ανακοίνωση των απολύσεων από την Microsoft συνέπεσε χρονικά με την απόφαση της αντιπάλου εταιρίας, Amazon.com Inc, ότι θα ενημερώσει κι άλλους υπαλλήλους της για περικοπές των θέσεων εργασίας, που θα φτάσουν τις 18.000.

Ο Σατία Ναντέλα δήλωσε ότι οι πελάτες της Microsoft θέλουν «να βελτιστοποιήσουν τις ψηφιακές δαπάνες τους, για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα» και «δείχνουν ανησυχία καθώς ορισμένα τμήματα του κόσμου βρίσκονται ήδη σε ύφεση και άλλα διαβλέπουν ότι επέρχεται ύφεση».

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: Φόβοι για τεραστίων διαστάσεων κυβερνοεπίθεση και πρόκληση γεωπολιτικών αναταράξεων (Video)

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Προτίμησε να βάλει ποδιά αντί να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου» λέει το γερμανικό δίκτυο RTL

Ινδία: «Όπλισαν» κόκορες σε κοκορομαχία και το πλήρωσαν με τη ζωή τους – Δύο άνδρες νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:02