search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:04
MENU CLOSE

Τασούλας για αίτημα Ράμμου: Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι

19.01.2023 15:27
tasoulas-vouli-1.jpg

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόρριψη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θ. Μπούρα του αιτήματος Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας ότι συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης των υποκλοπών.

Για την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου ρωτήθηκε, από δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί. Δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα. Υπάρχει θεσμική διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής είχε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής. 

Τόνισε δε, ότι η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του Προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως η κλήση του κ. Ράμμου οφείλει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Προφανώς μπορεί να γίνει και με τις διαδικασίες που ο Κανονισμός προβλέπει για τα 2/5 της επιτροπής, δηλαδή της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε πλήγμα στο κύρος του Κοινοβουλίου και θα υποτιμούσε τη θεσμική διάσταση του ζητήματος, καθώς θα εμφάνιζε τα κόμματα να ερίζουν ακόμα και για όσα ορίζει το Σύνταγμα

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε από τον κ. Τασούλα να επανεξετάσει τη στάση του και του διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασης της.

Το αίτημα Ράμμου

Σημειώνεται πως η ΑΔΑΕ έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο έρευνας στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την άρση απορρήτου προσώπων αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών έστειλε αίτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο στις 17 Ιανουαρίου 2023 η οποία όπως αναφέρει «τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας», υπέβαλε το αίτημα στον κ. Μπούρα και παράλληλα το κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής  Κ. Τασούλα, αφορά δε «την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Διαβάστε επίσης:

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ εναντίον Φλώρου: «Αν ήμουν καθαρός θα παραιτούμουν και θα έκανα μηνύσεις σε όσους με παρακολουθούσαν» (video)

Υποκλοπές: Ο Ράμμος ζητά να ενημερώσει τη Βουλή – Αίτημα της ΑΔΑΕ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Με την λογική του «δώστα όλα» θα πορευθεί μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση – Προβληματισμός στο Μαξίμου για την ακρίβεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:59