search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:51
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε το αίτημα Ράμμου για ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για μεθοδεύσεις

19.01.2023 12:01
rammos2

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προκάλεσε η απόρριψη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θ. Μπούρα του αιτήματος Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας ότι συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπούρας ανέφερε πως το αίτημα της ΑΔΑΕ είναι «αόριστο» ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας οι οποίοι ήταν συνολικά αρνητικοί έως και «προσβλητικοί».

Κατρούγκαλος: Κυβερνητική συνωμοσία συσκότισης στο σκάνδαλο των υποκλοπών

«Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό. Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του» σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Συνεδρίαση,

«Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής. Σε αυτή την προσπάθεια, συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών. Και δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, η απαράδεκτη σήμερα στάση της ΝΔ» πρόσθεσε.

«Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων. Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθεαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του.

Θα έρθει ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τις δυνατότητες που δίνει στην αντιπολίτευση ο Κανονισμός της Βουλής. Το στίγμα όμως της σημερινής αντικοινοβουλευτικής τακτικής θα βαραίνει για πάντα τη ΝΔ» κατέληξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το αίτημα Ράμμου

Σημειώνεται πως η ΑΔΑΕ έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο έρευνας στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την άρση απορρήτου προσώπων αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών έστειλε αίτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο στις 17 Ιανουαρίου 2023 η οποία όπως αναφέρει «τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας», υπέβαλε το αίτημα στον κ. Μπούρα και παράλληλα το κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής  Κ. Τασούλα, αφορά δε «την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής γίνεται κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, για το θέμα των συνακροάσεσν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 και υποστηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ εναντίον Φλώρου: «Αν ήμουν καθαρός θα παραιτούμουν και θα έκανα μηνύσεις σε όσους με παρακολουθούσαν» (video)

Υποκλοπές: Ο Ράμμος ζητά να ενημερώσει τη Βουλή – Αίτημα της ΑΔΑΕ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Με την λογική του «δώστα όλα» θα πορευθεί μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση – Προβληματισμός στο Μαξίμου για την ακρίβεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:49