search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:58
MENU CLOSE

Εκλογές: «Κινητικότητα» στη ΝΔ, ποιος θα είναι ο νέος εκπρόσωπος και ποια η προεκλογική στρατηγική

21.01.2023 08:00
nea_dimokratia_new

Καθώς ο χρόνος περνά, στην Πειραιώς «ανεβάζουν στροφές» για την προεκλογική περίοδο, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρωθυπουργός προτίθεται σύντομα να αποκαλύψει την ημερομηνία που θα στηθούν οι πρώτες κάλπες.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν σε καθημερινή βάση υπάρχουν ανακοινώσεις από τη ΝΔ που δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα ετοιμάζεται για την εκλογική μάχη, έχοντας ήδη παρουσιάσει την επιτροπή εκλογικού αγώνα, επικεφαλής της οποίες τέθηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιάννης Μπρατάκος. Ωστόσο, ένα ζήτημα το οποίο παραμένει εκκρεμές είναι αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο νυν εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα είναι υποψήφιος βουλευτής και, ως εκ τούτου, βάσει του εκλογικού νόμου, δεν θα μπορεί να επιτελεί και τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπού, αλλά ούτε και του εκπροσώπου της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο.

Μέχρι πρόσφατα, ένα όνομα που φαινόταν να είχε «πέσει στο τραπέζι» ήταν αυτό του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος κατά τα φαινόμενα δεν θα είναι υποψήφιος (οι πληροφορίες τον θέλουν να ενδιαφέρεται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές) και έτσι δεν θα είχε κώλυμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το σενάριο αυτό μοιάζει να απομακρύνεται και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι εξετάζουν μια πιο «σύνθετη» διαδικασία, στον τομέα της επικοινωνίας της ΝΔ.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι ως εκπρόσωπος ενδέχεται να επιλεγεί κομματικό πρόσωπο και στον τομέα της ενημέρωσης και προεκλογικής επικοινωνίας να επιστρατευτούν μέλη της κυβέρνησης, ανάλογα με το θέμα που ανακύπτει και χρειάζεται περαιτέρω επικοινωνιακή διαχείριση.

Δηλαδή, εξηγούν πηγές της κυβέρνησης, ανάλογα με το ζήτημα θα μπορούν να μιλούν υπουργοί, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος (από τους στενότερους συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη), αλλά και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Γ. Οικονόμου στο briefing. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ενδεχόμενο να έλθει πρόσωπο «εκτός» κυβέρνησης και ΝΔ μοιάζει πολύ μακρινό.

Όσον αφορά, τώρα, στην προεκλογική στρατηγική της ΝΔ, εκτός από τις περιοδείες και τις ομιλίες, κεντρική θέση θα έχουν και θεματικές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, αρχής γενομένης τη Δευτέρα, οπότε ο Κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει συνέντευξη με θέμα «Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας».

Οι συνεντεύξεις αυτές θα έχουν ως στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου της ΝΔ, αλλά και την επικοινωνία των στόχων της, αν κερδίσει δεύτερη θητεία και προβλέπεται να γίνονται όλο και πιο συχνές, όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει και ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς, κατά τη διάρκεια των περιοδειών και επισκέψεών του, προβλέπεται ότι θα σχολιάζει και την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και θα δίνει απαντήσεις στην αντιπολίτευση για ζητήματα που θα θεωρούνται σημαντικά για την κυβέρνηση, όπως, για παράδειγμα, το θέμα των υποκλοπών.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την προεκλογική περίοδο ο Μητσοτάκης, αλλά και συνολικά η ΝΔ θα επικεντρωθούν σε μια «θετική ατζέντα», δηλαδή, στην προβολή του κυβερνητικού έργου με έμφαση στα όσα επιτεύχθηκαν, αλλά και στις συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκαν (πολλαπλές εξωγενείς κρίσεις, κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, θα υπάρξει προβολή των βασικών στοιχείων του προγράμματος της ΝΔ για τη δεύτερη τετραετία, ήτοι της αύξησης των μισθών και της στεγαστικής πολιτικής, ιδιαίτερα για τους νέους, δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Φυσικά, θα υπάρχει και διαρκής day-to-day αξιολόγηση της πορείας της προεκλογικής εκστρατείας, ώστε να γίνονται, όπου κριθεί απαραίτητο προσαρμογές και παρεμβάσεις.

Η αξιολόγηση αυτή, λένε οι πληροφορίες, θα λαμβάνει χώρα στον λεγόμενο «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός θα συσκέπτεται με τους επιτελείς του, στους οποίους εκτός των Γ. Μπρατάκου, Γ. Γεραπετρίτη, Ά. Σκέρτσου και Α. Πελώνη, συμπεριλαμβάνονται, μετάξύ άλλων, ο Γ. Οικονόμου, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, η διευθύντρια του γραφείου επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης και άλλα στελέχη ανάλογα με την περίσταση.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Φασίστες και νεοναζί δεν ψηφίζουν ΝΔ – Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Φλώρο (video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Το παρακράτος Μητσοτάκη δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ»

Δημητρακόπουλος για συνθήκες κράτησης Καϊλή: «Βασανιστήρια» και «σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42