search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:02
MENU CLOSE

Βρετανία: Αντιμοναρχικοί σχεδιάζουν διαδήλωση στη διάρκεια της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ’

22.01.2023 16:18
Karolos III_new

Βρετανοί αντιμοναρχικοί ανακοίνωσαν σήμερα πως σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στη διάρκεια της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ’ το Μάιο, υπογραμμίζοντας πως η τελετή είναι «ένα χαστούκι» για τους περισσότερους ανθρώπους που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τον υψηλό πληθωρισμό.

Η οργάνωση Republic (Δημοκρατία) ανακοίνωσε πως ήρθε σε επαφή με την αστυνομία του Λονδίνου σχετικά με τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει μια ειρηνική διαδήλωση στην Πλατεία Κοινοβουλίου, στην οποία δεσπόζει το Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου στέφονται οι βρετανοί μονάρχες.

«Η στέψη είναι μια γιορτή της κληρονομικής εξουσίας και των κληρονομικών προνομίων, δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία», δήλωσε ο Γκρέιαμ Σμιθ, επικεφαλής της Republic.

«Με κόστος δεκαδες εκατομμύρια λίρες, αυτό το άσκοπο θέατρο είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο εκατομμυρίων ανθρώπων που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με την κρίση του κόστους ζωής», πρόσθεσε.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, ότι η στέψη θα εορτασθεί με πομπές, μια συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ, πάρτυ στους δρόμους και φωταγωγήσεις.

Ο Κάρολος Γ’, 74 ετών, έγινε βασιλιάς το Σεπτέμβριο μετά το θάνατο της μητέρας του, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η στέψη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.

Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως οι περισσότεροι Βρετανοί υποστηρίζουν τη μοναρχία, όμως η οργάνωση Republic υποστηρίζει πως η υποστήριξη αυτή μειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Μόντερεϊ Παρκ – Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη (Video)

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Εκλογές με τους πολίτες στο σκοτάδι είναι δήλωση ενοχής του Μητσοτάκη»

Μητσοτάκης: Το στοίχημά μας για την επόμενη 4ετία είναι καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28