ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:36
MENU CLOSE

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα: Η Ελλάδα είναι ισχυρή και ασφαλής - Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση (Video)

24.01.2023 12:18

Μήνυμα προς την Άγκυρα επέλεξε να στείλει από την Τανάγρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής του 5ου F-16 Viper.

«Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονες μάς αντί για συμπαραγωγή έχουν αποκλειστεί συνολικά από το πρόγραμμα της 5ης γενιάς μαχητικών και ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα, ίσως, κάποτε για τα δικά τους https://www.topontiki.gr/tag/f-16/», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός με αφορμή την παραλαβή του 5ου F-16 Viper και «τα 24 νέα Rafale που θα έχουμε παραλάβει εξολοκλήρου εντός του επόμενου έτους αλλά και με μια μοίρα F-35 καθώς η Ελλάδα έχει επίσημα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το σκάφος 5ης γενιάς».

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους δίδυμους πυλώνες που, όπως είπε, στηρίζουν την Ελλάδα «τον πατριωτισμό της ευθύνης» και «την αναπτυξιακή τροχιά που επιστρέφει το μέρισμα στους πολίτες».

Ειδικά, δε, για τον πατριωτισμό της ευθύνης εξήγησε ότι «προστατεύουμε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα» εκφράζοντας την λύπη του για το γεγονός ότι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις υιοθέτησαν την άθλια προπαγάνδα «και δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη αλλά μας κουνάνε και το δάχτυλο».

«Είναι μια πλήρης αλλαγή εικόνας που αποτυπώνεται και εδώ με την ΕΑΒ να έχει αφήσει πίσω της παλιές περιπέτειες αντικρίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα μπει και στρατηγικός επενδυτής που θα πάρει το 49% ξεκαθαρίζοντας «για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι το 51% θα παραμείνει για πάντα στο ελληνικό δημόσιο».

«Ποιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας;»

«Υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή, ασφαλής, μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, η οποία θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία» τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κατοίκους του Αυλώνα που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν καθ’ οδόν προς την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα Βοιωτίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας ότι τα μεγάλα στοιχήματα, είναι «αν θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία που έχουμε χαράξει, με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες δουλειές, έχουν να κάνουν και με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας».

«Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια παράταξη και ποιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ράμμο: «Ευτυχώς υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»

Υποκλοπές – Euractiv: Η PEGA θα ζητήσει προστασία ΑΔΑΕ και Ράμμου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επιτυχημένη η 5η Συνδιάσκεψη – Με αισιοδοξία η αντικαπιταλιστική Αριστερά στις πολιτικές και εκλογικές μάχες

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:36
Exit mobile version