search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:32
MENU CLOSE

Στην ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές ο Τσίπρας – Συνάντηση με Σακελλαροπούλου το απόγευμα

24.01.2023 10:33
tsipras_adae_new

Την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας, βήμα που επέλεξε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόρριψη του αιτήματος Ράμμου να παρέχει ενημέρωση για τα ευρήματα έρευνας σε σχέση με τις υποκλοπές, από την πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Με δεδομένο ότι σε διευκρινιστική επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Θανάση Μπούρα και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει είτε τον πρόεδρο της Βουλής, είτε την Επιτροπή Θεσμών είτε τους πολιτικούς αρχηγούς, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αξιοποιήσει την τελευταία δυνατότητα. Η σχετική συζήτηση για το ποιες επιλογές υπάρχουν μετά την απόρριψη του αιτήματος Ράμμου έγινε την Παρασκευή (20/1) κατά τη σύσκεψη του προεδρείου της Βουλής υπό τον Τσίπρα.

Την ίδια μέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ανάρτησή του στο twitter προϊδέαζε για τις επόμενες κινήσεις, σημειώνοντας:

«Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει: i) Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – Αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ ii) Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από την Ολομέλεια ΑΔΑΕ. Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Υπενθυμίζεται, ότι η πλευρά της πλειοψηφίας πετούσε το μπαλάκι για ενημέρωση στη δυνατότητα που έχει η αντιπολίτευση να ζητά την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μία φορά το μήνα. Δεδομένου ότι την περασμένη Πέμπτη η Επιτροπή συνεδρίαζε για το θέμα των συνακροάσεων στην έδρα του ΚΚΕ, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης η δυνατότητα αυτή είχε εξαντληθεί αφενός γι’ αυτό τον μήνα, και το θέμα θα πήγαινε για τέλη Φεβρουαρίου, αφετέρου εκτιμήθηκε ότι είναι μια προσπάθεια ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και να δοθούν εντυπώσεις μικροπολιτικού παιγνίου της αντιπολίτευσης, να απαξιωθεί εν τέλει ο θεσμικός του ρόλος.

Η Κουμουνδούρου ήθελε να αποφύγει αυτή την παγίδα, και επέλεξε την ενημέρωση σε επίπεδο αρχηγών εφόσον είναι μια θεσμική δυνατότητα.

Όλα τα θεσμικά θέματα εν τω μεταξύ που σχετίζονται και με την υπόθεση των υποκλοπών, (Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Κράτος Δικαίου) αναμένεται να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα στις 6μ.μ. στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Σημειώνεται πως η συνάντηση ανακοινώθηκε από την πλευρά της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές – Euractiv: Η PEGA θα ζητήσει προστασία ΑΔΑΕ και Ράμμου

Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι μετά τη συμφωνία στο Βέλγιο – Τι θα πει για την Καϊλή (Video)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Κανένα θέμα επανένταξης στο πρόγραμμα των F-35

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:31