search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Η… αμηχανία του Ζελένσκι όταν μαθαίνει ότι ο Σολτς θα του δώσει Leopard (Video)

26.01.2023 16:49
zelenski_new

Εκτεθειμένο άφησαν οι σύμβουλοί του τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πήγε να δώσει συνέντευξη σε βρετανίδα δημοσιογράφο χωρίς να γνωρίζει ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς είχε ήδη ανακοινώσει την απόφαση για την αποστολή τανκς στην Ουκρανία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η γερμανική καγκελαρία είχε προαναγγείλει ώρες πριν πότε ακριβώς θα γινόταν η επίσημη ανακοίνωση του Όλαφ Σολτς.

Έρχονται τανκς από την Ευρώπη, πρέπει να αισθάνεστε ανακούφιση, λέει η δημοσιογράφος Κέι Μπάρλεϊ, του Skynews, στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια συνέντευξης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προφανώς δεν έχει ενημέρωση, όπως η δημοσιογράφος και της λέει «όχι ακόμα», αναστενάζοντας.

Τότε παρεμβαίνει κάποιο άτομο που είναι εκτός πλάνου και ενημερώνει τον Ζελένσκι.

«Α, μόλις τώρα…», σχολιάζει ο Ζελένσκι με αμηχανία. «Ο εκπρόσωπος μου μόλις με ενημέρωσε ότι ο Σολτς συμφώνησε να δώσει τανκς Leopard», προσθέτει, «θα μιλήσω μαζί του μόλις τελειώσουμε την συνέντευξη»… «Είμαι ευτυχής», λέει ακόμα ο Ζελένσκι.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Γερμανία, την Βρετανία, τις ΗΠΑ, που έλαβαν τέτοια απόφαση. Είμαι ευγνώμων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη στην Ουκρανία», συνεχίζει και βρίσκει την ευκαιρία να επαναλάβει ότι είναι κρίσιμος ο αριθμός των τανκς και ο χρόνος παραλαβής τους.

Δηλαδή, παρότι θεωρητικά ο Ζελένσκι είχε πάρει ό,τι ζητούσε με επιμονή, δηλαδή τα γερμανικά και αμερικανικά τανκς, αυτό που βρήκε να πει είναι πως πρέπει να παραδοθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι η παράδοση των γερμανικών και αμερικανικών αρμάτων μάχης θα γίνει μετά από μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Μελόνι: Πώς μεταμορφώθηκε σε «μετριοπαθή» – Ο ρόλος του χρέους και της… Λιζ Τρας  (Photos/Video)

Παλαιστίνη: Τέσσερις νεκροί σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν (Video)

Qatargate: Ο Παντσέρι «έδωσε» ονόματα για να αφήσουν ελεύθερες κόρη και σύζυγο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:49