search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17
MENU CLOSE

Αυστραλία: Χάθηκε επικίνδυνη ραδιενεργή κάψουλα – Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

27.01.2023 21:42
kapsoula_new
Πηγή: Pixabay

Συναγερμός έχει σημάνει στη δυτική Αυστραλία μετά την εξαφάνιση μιας μικροσκοπικής κάψουλας που περιείχε ραδιενεργή ουσία.

Η κάψουλα περιέχει μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού Καισίου-137, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια αν αγγιχτεί.

Η κάψουλα χάθηκε μεταξύ της πόλης Νιούμαν και της πόλης Περθ στα μέσα Ιανουαρίου – μια απόσταση περίπου 1.400 χιλιομέτρων.

Ο κόσμος έχει προειδοποιηθεί να μείνει μακριά από την κάψουλα αν την δει.

Το αντικείμενο μεταφερόταν με φορτηγό μεταξύ ενός χώρου ορυχείου βόρεια του Νιούμαν στην περιοχή Πιλμπάρα και των βορειοανατολικών περιοχών του Περθ μεταξύ 10-16 Ιανουαρίου, όταν χάθηκε. Το καίσιο-137 είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως σε εργασίες εξόρυξης.

Τα σημεία όπου ξεκίνησε και τελείωσε η μεταφορά έχουν ερευνηθεί και γίνονται προσπάθειες να εξακριβωθεί η ακριβής διαδρομή και οι στάσεις που έγιναν για να περιοριστεί το πεδίο έρευνας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όποιος δει το αντικείμενο παρακαλείται να καλέσει το DFES και να ζητήσει επειγόντως ιατρική βοήθεια αν πιστεύει ότι ήρθε σε επαφή με αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι

Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (Photos/Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία στις ΗΠΑ για τα σκάνδαλα διαφθοράς μετά τη ροή δισ. δολαρίων σε βοήθεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17