search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:23
MENU CLOSE

Καιρός: Ποδαρικό με κρύο – Τι δείχνουν τα προγνωστικά για χιόνι στην Αττική

29.01.2023 12:54
kairos- kryo- new

Ποδαρικό με πολύ κρύο κάνει η εβδομάδα που έρχεται. Παρά τις όποιες διαφωνίες, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το windy.com αναφέρεται σε ψυχρή εισβολή που αναμένεται στην Αττική, την ερχόμενη Παρασκευή, και θα διαρκέσει για τουλάχιστον τρεις ημέρες, με κορύφωση την Κυριακή (5/2) και τη Δευτέρα (6/2), οπότε και θα καταγραφούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Μάλιστα, το μεσημέρι της επόμενης Κυριακής, φαίνεται πως θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια και τα ανατολικά προάστια της Αττικής και οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για χιόνια ακόμη και σε περιοχές με μηδαμινό υψόμετρο, συμφωνούν και Ιταλοί μετεωρολόγοι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αναλύσεις που δημοσιεύθηκαν στο Meteoweb.eu και αναδημοσιεύει το Forecast Weather, τον Φεβρουάριο αυξάνεται πολύ η πιθανότητα για κύμα σιβηρικού ψύχους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η αιτία θα είναι η άνοδος της κορυφογραμμής του Αντικυκλώνα των Αζορών, που φαίνεται να καταλήγει έως τη Σκανδιναβική χερσόνησο στα τέλη Ιανουαρίου, με την ατμοσφαιρική πίεση στον κέντρο του να φτάνει σχεδόν στα 1040hPa μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας, ωθώντας έτσι τις ψυχρότερες αέριες μάζες με τα πολικά χαρακτηριστικά από τη βορειοανατολική Ευρώπη προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στους -8 ο υδράργυρος

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις πρωινές ώρες της Κυριακής σημειώθηκε παγετός στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο να πέφτει στους -8°C.

Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Διαβάστε επίσης:

Συμπλοκή στο Ρέθυμνο: Πως ξεκίνησε ο καυγάς που οδήγησε σε πυροβολισμό από αστυνομικό

Τραγωδία στη Σπάρτη: 5χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

Σαν να μην πέρασε μια μέρα: H συγκινητική επανένωση ενός λυκόσκυλου με τον ιδιοκτήτη του μετά από 5 χρόνια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:22